Συνεχές μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έχει εγκαινιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM κατηγόρησε τη ΝΔ για απουσία πολιτικού λόγου.
Όπως τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, «Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανένας ένα πολυδάπανο Συνέδριο ενός μεγάλου κόμματος, να διεξάγεται χωρίς να προκύψει καμία ουσιαστική πολιτική πρόταση. Εάν δείτε αυτό το οποίο αναγράφεται στον Τύπο, το μόνο πράγμα το οποίο βγαίνει από το Συνέδριο είναι οι όποιες οργανωτίστικες αλλαγές, η δημιουργία θέσεων Αντιπροέδρου και το μεγάλο μυστικό, το οποίο θ’ ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου, το ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία σήμερα».

Πρόσθεσε ότι ενώ αλλάζει η ζωή όλων των Ελλήνων, η Ν.Δ. παραμένει κολλημένη στο χθες «με λογικές οι οποίες δεν αγγίζουν πλέον σήμερα την κοινωνία, γιατί η κοινωνία θέλει απαντήσεις στα καυτά προβλήματα τα οποία έχει».
Απαντώντας στις κατηγορίες Σαμαρά ότι είναι «εξαπτέρυγο» της κυβέρνησης απάντησε «Εγώ κανενός «εξαπτέρυγο» δεν είμαι και ως γνωστό, τους αγώνες τους οποίους έχω κάνει για τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να μου τους αμφισβητήσει κανείς».
Τέλος, απαντώντας στις λύσεις που έχει ο Σαμαράς για την έξοδο από την κρίση, ο Ντόρα Μπακογιάννη είπε «μα τις κρατάει μυστικές ακόμα και σήμερα. Και σήμερα ακόμα, τρεις φορές έχει εξαγγελθεί ότι θα κατατεθούν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και τρεις φορές οι προτάσεις αυτές αναβάλλονται και τώρα πάνε λέει για τις 6 Ιουλίου».