Πλήρες «ραπόρτο» για τις επαφές του στην Ουάσιγκτον και τη Σύνοδο του ΔΝΤ και όσα λέγονται για την Ελλάδα έδωσε στον πρωθυπουργό στη χθεσινή τους συνάντηση στο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, έστω και ατύπως, δεν ήταν μόνο η επίσκεψη του υπουργού στις ΗΠΑ και ο προϋπολογισμός του 2011, αλλά και τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους με την παράταση στην περίοδο αποπληρωμής του δανείου που προβλέπει το Μνημόνιο.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη απέκλειαν αρχικά το ενδεχόμενο, οι… υποψιασμένοι δεν θεωρούν τυχαίο το άρθρο του Τομάσο Παντόα-Σκιόπα στους Financial Times πριν από λίγες ημέρες.

Ο Ιταλός οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού υποστήριζε ακριβώς την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως την οριστική λύση για το δημοσιονομικό πρόβλημα, προτείνοντας εμμέσως πλην σαφώς την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις από το μηχανισμό στήριξης. Ενήμερος για το ζήτημα φαίνεται ότι είναι και ο έτερος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος.