«Παίζουν παιχνίδια επιβολής οι δανειστές μας» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχουμε διάρκεια, δεν έχουμε στοχοθέτηση, δεν έχουμε συνέχεια». Και πρόσθεσε: «Σήμερα, μας πιέζει η τρόικα να κάνουμε πράγματα. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν τα κάνουμε. Μόνοι μας πρέπει να τα κάνουμε».

Στο ερώτημα πάντως για το εάν είναι μνημονιακή, είπε: «Δε νομίζω ότι υπάρχουν μνημονιακοί άνθρωποι». Και πρόσθεσε: «Καλό είναι να γράψουμε το δικό μας κείμενο. Να είμαστε λίγο σοβαροί. Έχουμε φτάσει με τις θυσίες του λαού να μπούμε σε ένα λιμάνι. Δεν πρέπει να βουλιάξουμε τώρα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πάντως ότι δεν θέλει να σχολιάζει αναφορές άλλων προσώπων, τόνισε όμως ότι «πρέπει να σωπάσει ο κ. Μπαλτάκος» με αφορμή κάποιες αναφορές του. «Προτιμώ να ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι τα μέτρα δεν είναι δικαιολογημένα και γι’ αυτό «χρειάζεται σοβαρή πολιτική διαπραγμάτευση καθώς και επικοινωνιακή επίθεση όλων μας».

Η κυβέρνηση, όπως τόνισε πάντως η βουλευτής, δεν πρέπει να πάει με τίποτα σε εκλογές. «Οι εκλογές αυτή τη στιγμή και το κόστος αυτών είναι για την Ελλάδα ένα πισωγύρισμα».