Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, μετά το τέλος της περιοδείας του, τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν το μέλλον της χώρας στις εκλογές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ξενώνων υποδοχής και πρόσθεσε: «Εμείς αγωνιζόμαστε δίπλα σε αυτούς που δεν έχουν φωνή, που δεν έχουν δύναμη, ταυτόχρονα όμως και για ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που, αν υλοποιηθούν, θα μπορέσουμε σε έναν βαθμό να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εργαζόμενους στον ΟΣΕ στην Πάτρα και σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου συμφέροντος. Πρόσθεσε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ σημαίνει τη διάλυση του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση και η τρόικα κάποτε θα λογοδοτήσουν ενώπιον του ελληνικού λαού».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον ΧΥΤΑ του δήμου Πατρέων στην περιοχή Ξερόλακκα, όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Επίσης, συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ, όσο και για το ενδεχόμενο επέκτασής του. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση που θα είναι κοινωνικά ανταποδοτική, ενώ συμπλήρωσε ότι χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου, τους οποίους στηρίζει ο Συνασπισμός.