Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές εντός του έτους προκειμένου να «κάψει» την απλή αναλογική που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαλείφθηκε και αυτή μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θυμίζουμε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το μέτρο της απλής αναλογικής που είχε προωθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε, οπότε ή θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας (κάτι που μόνο εύκολο δεν φαντάζει) ή θα ξαναπάμε σε βουλευτικές εκλογές οι οποίες αυτή τη φορά θα διεξαχθούν με τον νέο εκλογικό νόμο που έφερε προ ημερών η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Άρα οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι να πάει εκ των πραγμάτων σε διπλές κάλπες για να καταφέρει να ξεπεράσει την απλή αναλογική. Πότε όμως θα γίνει αυτό;

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν εισηγηθεί να στηθούν οι κάλπες εντός του έτους (ενδεχομένως το φθινόπωρο) με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση δεν έχει υποστεί ακόμη τη φυσιολογική φθορά του χρόνου και πως εάν τις αφήσει για το τέλος της τετραετίας μπορεί να μην έχει το άνετο πρόκριμα που αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά.

Το σενάριο για πρόωρες εκλογές όμως στην παρούσα φάση ή εντός των επομένων μηνών έπαψε να ισχύει μετά τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου που φέρνουν σε δύσκολη θέση το Μαξίμου. Προκειμένου να μην εφαρμοστεί η τυχόν ποινή που θα υποβίβαζε κατηγορία την ομάδα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, επιψηφίστηκε χθες «φωτογραφική» τροπολογία. Αυτό που έχει πετύχει όμως είναι να στρέψει τόσο τους οπαδούς του Ολυμπιακού από τη μια πλευρά όσο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από τη άλλη, εναντίον της. Η μεν διοίκηση και οι οπαδοί της πειραϊκής ομάδας θεωρούν ότι σκανδαλωδώς η κυβέρνηση επιχειρεί να προστατέψει στις αντίπαλες ομάδες προκειμένου να μην πέσουν κατηγορία ενώ η δε ιθύνοντες του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης κρίνουν ότι κακώς τους έφεραν οι χειρισμοί σε αυτή τη δεινή θέση και ουσιαστικά ο πρωθυπουργός υπακούει στο «κράτος των Αθηνών».

Με άλλα λόγια τόσο ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Μακεδονίας όσο και οι προσκείμενοι στον Ολυμπιακό έχουν παράπονα από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι επειδή ως γνωστόν στην Ελλάδα οι πολιτικοί που τα βάζουν με την οποιαδήποτε ομάδα στο τέλος βρίσκονται χαμένοι καθώς οι οπαδοί στρέφονται εναντίον τους όταν έρθει η ώρα της κάλπης, στην παρούσα συγκυρία προφανώς και δεν υπάρχει πλέον ουδεμία σκέψη για πρόωρες κάλπες. Ούτως ή άλλως οι πιθανότητες ήταν μικρές. Τώρα όμως εξαλείφθηκαν κι αυτές.