Πώς συνδέεται η ένσταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις εκλογές με την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο για διαφορά μόλις 5 ψήφων από τον κ. Παπαχριστόπουλο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:16
30/01/2020
Πώς συνδέεται η ένσταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις εκλογές με την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
10
loading

Η εκλογή της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να καθησύχασε πολλούς εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου ωστόσο επέτεινε την αγωνία ενός πρώην υπουργού που ανήκει στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα αναρωτηθεί κανείς, τι σχέση μπορεί να έχει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με την ανάδειξη της ανώτατης δικαστικής λειτουργού ως αρχηγού του κράτους. Η απάντηση είναι πως έχει και δη άμεση. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέβηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθήνας. Ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί επειδή κατέλαβε την έδρα για μόλις 5 ψήφους διαφορά ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και νυν του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής έλαβε 13.684 σταυρούς και ο κ. Παπαχριστόπουλος 13.689. Ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός ζήτησε ευθύς αμέσως καταμέτρηση δηλώνοντας ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι αυτός θα έπρεπε να λάβει την έδρα.

Έτσι, υπέβαλλε ένσταση στο Εκλογοδικείο όπως είχε το δικαίωμα να πράξει. Ενώ περίμενε όμως εντός του Ιανουαρίου να εκδοθεί η σχετική απόφαση τώρα εξαιτίας της εκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας επηρεάζεται η σύνθεση του Εκλογοδικείου μιας και η θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που κατείχε μέχρι πρότινος η δικαστικός είναι πρακτικά κενή. Όπερ σημαίνει ότι μέχρι να αναδειχθεί νέος επικεφαλής στο Σ.τ.Ε. θα παραμένει η εκκρεμότητα και μαζί με αυτή και η αγωνία του κ. Κουρουμπλή για το εάν τελικά θα εισέλθει στο Κοινοβούλιο ή θα παραμείνει οριστικά εκτός αυτού μέχρι τις επόμενες εκλογές που αναμένεται ούτως ή άλλως να ξαναθέσει υποψηφιότητα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar !

  ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ..ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ [...] ΨΗΦΩΝ.ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ [...].

 2. avatar Αυτόκλητος

  Ζήτω οι φιλέλληνες, κλέφτες-αρπακτηκά, ΝΔιτες και ΠΑΣΟκοι πού μας εξόντωσαν οικονομικά, 40χρονια που μας κυβέρνησαν.

 3. avatar Όχι ρε παιδιά

  Δεν γίνεται να χάσουμε τέτοιο ταλέντο και μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ

 4. avatar μην ανησυχείτε

  ο κουρουπλής έχει δουλιά να κάνει. Μετρά αυτοκτονίες

 5. avatar Θορπ.

  Παναγιώτη σε έφαγε ο προικοθήρας μάταιος κόπος μην ελπίζεις είναι γραμμένα στο προικοσύμφωνο .

 6. avatar τριαλαρο

  τρελλή αγωνία, για το ποιος θα πληρώνεται και θα κάθεται από τους δυο.

 7. avatar δον ζου αν

  το φρονιμο και δικαιο ειναι στην διετια να παραιτηθει ο παπαχριστοπουλος και να αναλαβει ο κουρουμπλης!

 8. avatar Κλαίμε

  ....η φοράδα στο αλώνι.

 9. avatar Social Distortion.

  Σιχαμένος.

 10. avatar Τόνο Mάσας.

  Τα ίδια [...] είναι όλοι οι ανθέλληνες συριζαίοι αλλά νομίζω ο Κουρουπλής είναι λίγο ποιο δύσοσμος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει