Αλέξης Τσίπρας: Η εκκλησία, η Μπέτυ Μπαζιάνα και το δημοψήφισμα του 2015

Ο πατέρας του που ψήφισε ΠΑΣΟΚ, οι Κνίτες που τον ανακάλυψαν, το μεταναστευτικό και ο ΣΥΡΙΖΑ - Για όλους και για όλα μίλησε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:17
28/01/2020
Αλέξης Τσίπρας: Η εκκλησία, η Μπέτυ Μπαζιάνα και το δημοψήφισμα του 2015
20
loading

Για την οικογένειά του, τους γονείς του και φυσικά την Μπέτυ Μπαζιάνα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας.

Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, κατά το πρώτο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ήταν το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας με πολλά χρόνια διαφοράς από τα άλλα αδέρφια του.

Ανέφερε ακόμα ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια του και το περιβάλλον του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα με τα οποία άλλοι συνομήλικοί του δεν ασχολούνταν.

Ο πατέρας μου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ

Επί παραδείγματι ανέφερε ότι 9 χρονών «ξεκοκάλιζε» την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του (τα ΝΕΑ και μετά και την Ελευθεροτυπία).

Είπε ότι η οικογένεια του ήταν μια δημοκρατική οικογένεια και αναφέρθηκε στις αριστερές παραδόσεις της οικογένειας του από την πλευρά των παππούδων του. «Ο πατέρας μου μετά τη Μεταπολίτευση ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ», «τα αδέλφια μου είχαν οργανωθεί στην αριστερά, στην ΚΝΕ».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οργανώθηκε σε ηλικία 14 ετών, όταν ως πρόεδρος του 15μελούς του β' Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού «και με τσίμπησαν εκεί κάτι Κνίτες επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς...».

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να συμπαθεί τις καταλήψεις, είπε ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ποιος ο σκοπός, ποια η διαδικασία, «διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν για παράδειγμα για το Μακεδονικό».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. #EnwpiosEnwpiw

Posted by Alexis Tsipras on Monday, 27 January 2020

«Η Μπέττυ ήταν ερωτευμένη μαζί μου πριν την εντοπίσω»

Ο κ. Τσίπρας μίλησε εκτενώς για τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, αναφέρθηκε στη γνωριμία τους πριν από 29 χρόνια στο Λύκειο και την περιέγραψε ως έναν δυνατό άνθρωπο, για να σημειώσει ότι πέρα απ' την αγάπη υπάρχει και μια αμοιβαία εκτίμηση και θαυμασμός, ότι συζητούν πολύ, ότι δεν θέλει να του επιβληθεί όμως παράλληλα είναι αυστηρός κριτής και πως αυτό τον βοηθάει, δημιουργώντας του καλύτερα φίλτρα.

Για την Μπέττυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε χαμογελώντας ότι «πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν από εμένα. Πριν την εντοπίσω».

Όπως εξήγησε ήταν ένας φοιτητικός έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα και πως «πέρα από την αγάπη υπάρχει ένας αμοιβαίος θαυμασμός, αλληλοεκτίμηση και σεβασμός».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει μουρμούρα και πως οι δυο τους συζητάνε πολύ. «Είναι πολύ αυστηρός κριτής και ξέρει ότι δεν αλλάζω εύκολα άποψη. Ωστόσο, στην σκληρή κριτική της με βοηθάει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τώρα αρχίζει και συνειδητοποιεί και η μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί

«Τώρα είμαστε στη φάση όπου αρχίζει και συνειδητοποιεί και η μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί, αλλά όπως ο εξαπατημένος σύζυγος όταν το μαθαίνει δεν θέλει να το πιστέψει, δίνει πίστωση χρόνου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ανέφερε ότι όντως είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση για τα κρίσιμα θέματα και πως η στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σε αυτά «είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τη στάση που κράτησαν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ σε αυτά τα θέματα».

«Αν η ΝΔ σήμερα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκούσαν αντιπολίτευση, για τις Πρέσπες, για το μεταναστευτικό». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες σε τόσο κρίσιμα ζητήματα». «Να δίνουμε συναίνεση και συνεννόηση να υπάρχει εκεί που υπάρχει και ένα πεδίο, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν βλέπουμε φάουλ δεν θα μιλάμε. Τι συναίνεση να δώσω στην αφωνία των 72 δευτερολέπτων στον Λευκό Οίκο ή στην απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου», είπε.

Εξηγώντας γιατί ζήτησε από την κυβέρνηση να "παγώσει" η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «είναι εξαιρετικά κρίσιμο ακόμα και με τους συμμάχους να μη μας θεωρούν δεδομένους και προβλέψιμους και να δίνουν ανταλλάγματα ουσιαστικής στήριξης όταν παίρνουν πράγματα που ζητούν από τη χώρα». Σημείωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να "παγώσει" την υπογραφή της «μέχρι ότου ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας θέσει με σαφήνεια τον τρόπο που θα υπερασπιστεί τον σύμμαχό του σε περίπτωση που η προκλητικότητα της Τουρκίας ξεπεράσει τα όρια».

Για το μεταναστευτικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κριτική άσκησε και για το μεταναστευτικό, λέγοντας πως όταν παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια ήταν 5.000 άνθρωποι και τώρα 25.000, διερωτώμενος πώς ήταν δυνατό να καταργήσει η κυβέρνηση το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η απόφαση αυτή που όντως συγκέντρωσε πάρα πολλά βέλη θα κριθεί στην ολότητά της, στο πέρασμα των χρόνων, από την ίδια την ιστορία και όσο περνά ο καιρός και αποφορτίζεται η ένταση εκείνων των ημερών, τόσο φαίνεται ότι είχα δίκιο».

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για το «εγχείρημα της ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο κόμμα της αριστεράς που θα αποτελεί τον βασικό κορμό της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης». Είπε ότι υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ και πως εκείνος μιλά θετικά για εκείνο που έδωσε όραμα και προοπτική σε αγώνες δεκαετιών και όχι για εκείνο που «κοινωνικοποίησε τη διαφθορά και τη διαπλοκή». Σημείωσε ότι είναι υποχρεωμένος να συνειδητοποιήσει ότι το 36% που είχε λάβει και το 32% που έλαβε σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι όλοι ριζοσπάστες αριστεροί, είναι κόσμος που ανεξαρτήτως από πού προέρχεται, προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή βλέπουν ένα κόμμα που θέλει να συγκρουστεί, βλέπουν έντιμους πολιτικούς και μια προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί. Αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να τον αφήσουμε έξω απ' το "ιερό"».

Αναφορικά με το όνομα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολύ δυνατό brand που δεν πρέπει να αλλάξει» και πως «το αν θα προστεθεί δίπλα και κάτι που να δίνει και μια άλλη προοπτική είναι ανοικτό και είναι συζητήσιμο, όλη αυτή η συζήτηση όμως θέλουμε να τη διεξαγάγουμε όχι σε κλειστές πόρτες, αλλά πλατιά, με τον κόσμο που μας στηρίζει».

Το δημοψήφισμα

Ο κ. Τσίπρας μίλησε εκτενώς και για την περίοδο του δημοψηφίσματος και τον «αναγκαστικό συμβιβασμό», που «μας προσγείωσε σε μια πραγματικότητα δύσκολη αλλά όχι αδιέξοδη, γιατί βγήκαμε από την κρίση, τελειώσαμε τα μνημόνια». Χαρακτήρισε «μεγάλο σφάλμα των Ευρωπαίων ότι μας έδιναν μια προοπτική πολιτικής αυτοχειρίας: μια συμφωνία με πολύ βαριά μέτρα χωρίς χρήματα». Ανέφερε πως όταν αυτό το εξήγησε στην κ. Μέρκελ, στην τελευταία επίσκεψη της στην Ελλάδα, του είπε ότι εκείνη δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει τότε γιατί όταν στην Ελλάδα μιλούσαν για μνημόνιο αυτό σήμαινε κάτι καταστροφικό, ενώ όταν μίλαγαν στη Ευρώπη για μνημόνιο σήμαινε κάτι αρνητικό για τους ίδιους γιατί θα έδιναν χρήματα.

Πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ιστορία και πως η συμφωνία που κατέληξε ήταν «η δυνατότητα να φτάσουμε στο τέλος με ένα πρόγραμμα με δυσκολίες μεν αλλά με 20 δισ. λιγότερα βάρη από αυτά που πρότειναν χωρίς χρηματοδότηση πριν από το δημοψήφισμα». Είπε πως η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν ούτε στόχος, ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο για το πώς κατέληξε στην απόφαση για δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την πήρε το βράδυ προς το ξημέρωμα της 26η Ιουνίου -ημέρα των γενεθλίων του γιου του, Ορφέα -, όταν συνειδητοποίησε εκείνο το βράδυ, μετά από μια πολύωρη διαπραγμάτευση, ότι είχαν επικρατήσει "οι ακραίοι" της άλλης πλευράς και το μόνο που έδιναν ήταν «μια εξευτελιστική προοπτική». «Δεν κοιμήθηκα το βράδυ, την πήρα την απόφαση το πρωί», είπε, προσθέτοντας ότι έγινε κυβερνητική σύσκεψη στις Βρυξέλλες και επέστρεψαν το βράδυ στην Αθήνα για να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, δεν υπήρχαν κινητά μέσα στην αίθουσα και η σύντροφός του, ΜπέτΤυ, είχε έρθει στο Μαξίμου, χτύπησε την πόρτα στην αίθουσα της συνεδρίασης και απευθυνόμενη στον ίδιο σχημάτισε τον αριθμό τρία με τα δάκτυλα της, εννοώντας ότι ήταν τα τρίτα γενέθλια του παιδιού τους. «Το συνειδητοποίησα μετά όταν είχε αφήσει πάνω στο γραφείο μου τρία κεράκια. Μετά συνειδητοποίησα ότι όταν βρίσκεται κανείς στην πιο δύσκολη στιγμή της ευθύνης πρέπει να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η σχέση του με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο

Στο ερώτημα πώς κατάφερε να είναι φίλος με τον Αρχιεπίσκοπο παρότι ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και δεν έχει κάνει ούτε θρησκευτικό ούτε πολιτικό γάμο, είπε μεταξύ άλλων ότι πιστεύει στη δύναμη που έχει η πίστη των ανθρώπων και ότι σέβεται και τη θρησκεία και τους θρησκευόμενους και την Εκκλησία και την ορθοδοξία.

«Πρέπει να σας ξαφνιάζει ότι κάποιοι που δείχνουν ότι είναι καλοί χριστιανοί και από πίσω κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ορίζει η θρησκεία», σχολίασε. Σημείωσε ότι η σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο «είναι αληθινή και τον εκτιμά πάρα πολύ» και πως «έχει κι εκείνος θετικά αισθήματα για εμένα, που βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην κοινή αντίληψη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους πρέπει να προχωρήσουν σε ριζοσπαστκές μεταρρυθμίσεις μέσα απ' τον διάλογο».

Γιατί δεν φοράει γραβάτα

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο γιατί αρνείται να φορέσει γραβάτα.  «Θέλησα να υπάρχει ένας συμβολισμός και τελικά εγκλωβίστηκα στην άλλη πλευρά. Όταν έγινα πρωθυπουργός, είχα πει πως θα συνεχίσω να μένω στο νοίκι, πως θα κάνω ότι έκανα πριν, πως δεν θα συμβιβαστώ και πως δεν θα βάλω γραβάτα επειδή ήθελα να δείξω πως δεν θα αλλάξω», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και πρόσθεσε:

«Τελικά, εγκλωβίστηκα σε αυτό. Ήθελα να χτυπήσω ένα στερεότυπο και τελικά εγκλωβίστηκα σε ένα άλλο… Δεν μου αρέσει να λέω ποτέ. Πιθανότητα κάποια στιγμή θα ξαναβάλω γραβάτα αλλά δεν θα το κάνω με επικοινωνιακούς όρους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar μια λέξη..

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

 2. avatar ……..

  Ψεύτης, ανέντιμος, αχρηστερός, [...], είρωνας, σταλινικος, προδότης και πολλά άλλα που μας χρέωσε στο 3ο μνημόνιο μόνο για 99 χρόνια, ο μόλις 40 χρόνων Τσίπρας...

 3. avatar GNK

  Αυτό το παιδί δεν μας είπε αν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, ή την πέρναγε κοτσάνι μιας και ήταν από εύπορη οικογένεια.

 4. avatar Δημ. Τ.

  Απλός, ειλικρινής, έντιμος, αποτελεσματικός! Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο με τους κλέφτες που μας πτώχευσαν και μας έβαλαν στο μνημόνιο.

 5. avatar φαπα στον κουή

  μπραβο αλεξη

 6. avatar Αλέξη

  Αν θέσεις να γίνεις ηγέτης ενός μεγάλου κόμματος με προοπτική διώξε από το ΣΥΡΙΖΑ τους ακραίους και κυρίως τους φαφλατάδες με πρώτο και καλύτερο τον Πολλάκη. Αν δε το κάνεις αυτό ξέχασε το Κέντρο που βγάζει κυβερνήσεις.

  1. avatar Sotiris

   Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο πρώτος που πρέπει να φύγει είναι ο ίδιος.
   Κάηκε εντελώς το χαρτί του, πέρανα από το επίπεδο της μορφώσεώς του και από τον εμπαιγμό στους Έλληνες και την εξουσιολατρεία του.

 7. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΛΗΣ

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΙΝΑ ΑΠΟ ΑΝΙΑ , Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΔΩ ΤΟΣΟ ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ \"ΚΥΡΙΟ\" ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ?? ΜΗΠΩΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ \"ΕΡΓΟ\" ΤΟΥ???

  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ !!

 8. avatar SER 30

  και η μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί, αλλά όπως ο εξαπατημένος σύζυγος όταν το μαθαίνει δεν θέλει να το πιστέψει, δίνει πίστωση χρόνου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας..ΠΩΣ ΔΩΣΑΜΕ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ . και η σύντροφός του, ΜπέτΤυ, είχε έρθει στο Μαξίμου, χτύπησε την πόρτα στην αίθουσα της συνεδρίασης και απευθυνόμενη στον ίδιο σχημάτισε τον αριθμό τρία με τα δάκτυλα της, εννοώντας ότι ήταν τα τρίτα γενέθλια του παιδιού τους.....ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΣΤΕ . ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΞΕΚΟΥΔΟΥΝΟ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΗ ? ΤΙ ΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΡΕ ΣΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ? ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΡΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ .

 9. avatar spyrospeiratis

  ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ ΟΣΟ ΜΙΛΑΣ ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΙΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ [...] ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  1. avatar ενω οι αλλοι

   που πηραν πληρωμενα διπλωματα ε;; αυτος ο κουλης που χαιρεταει μεχρι και κουκλες ειναι διαννοια

   1. avatar ξεκάλτσωτος

    ...Το τελευταιο
    που το κουλο {...}, ο σπουδαγμενος ιστορια στο usa που μπερδευει τον ρουσω με τον μοντεσκιε και δε μπορει να ψαλει χωρις λαθη το \'\'πιστευω\'\',αποκαλεσε τον κοκκινο ρωσικο στρατο που τσακισε τα ναζι \'\'\'\'Ερυθρος Στρατο\'\'
    τακουσες;; ακουστο !!! πεθανα στο γελιο...
    ειναι ο στρατος με ερυθρα....παραλιγο ανεμευλογια , και απο το ιδιο εργοστασιο με τον ερυθρο σταυρο καμωμενος
    ενα κορδωμενο σουργελο ανικανο να καρφωσει καρφι στο τοιχο, ενα παγωνι που φορα φυκια

 10. avatar απολυτη ξευτιλα!

  Και μονο το οτι αυτος ο προδοτης της Μακεδονιας δεν ειναι στην φυλακη αλλα δινει και συνεντευξεις, ειναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
  Αλλα φροντισε το \"συνταγματικο τοξο\" να αλωσει την δικαιοσυνη και ετσι δεν φοβουνται τιποτα!

 11. avatar Social Distortion.

  Την πάτησες Αλιέξη. Κανένας δεν ασχολήθηκε με την συνέντευξή σου.
  Το θέμα χθες και σήμερα είναι ΠΑΟΚ/Ξάνθη.
  Ιαως βέβαια να ηταν για καλό με τις κουταμάρες που είπες.

  1. avatar όλα τα ξέρεις μανάρι μου

   ρε πού είσαι κρυμμένο τέτοιο ταλέντο;

   1. avatar ακομη σου αρεσουν οι φοροι

    το ψεμα .....οι βρισιες????

  2. avatar gatosςςς

   ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΕΣΥ.... ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ.... ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!

   1. avatar Social Distortion.

    https://www.newsbeast.gr/media/arthro/5944635/masterchef-4-vs-agries-melisses-poion-edeixe-nikiti-i-proti-machi-gia-tin-tiletheasi
    Διάβασε και κλαψε.

   2. avatar τι να δει???

    το οχι που κοιμηθηκε στην αγκαλια του ναι>????????

   3. avatar ορεξη για εμετο ειχε ο λαος????

    κανεις λαθς......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει