Σε μείζον θέμα για την Ελλάδα έχει ανάγει τη Χρυσή Αυγή η εφημερίδα Financial Times, αφιερώνοντας μια ενδιαφέρουσα ανάλυση υποστηρίζοντας ότι είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα.

Σύμφωνα με τους Financial Times καταστολή της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική κυβέρνηση σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται κι άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, να αντιμετωπίσουν παρόμοιους κινδύνους.

Η ανάλυση εστιάζει και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, εξέλιξη που εντείνει τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας προς την πολιτική τάξη.

Μπορεί ο προϋπολογισμός του 2014 να προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης, ωστόσο η ανεργία ακυρώνει την όποια πρόοδο έχει συντελεστεί.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσουν στο αντίθετο από το επιθυμητό απότέλεσμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει ο κίνδυνος να ηρωοποιηθούν οι εν λόγω βουλευτές, αν οι χειρισμοί οδηγήσουν αρκετούς Έλληνες να θεωρήσουν ότι το κόμμα στοχοποιήθηκε από ένα ούτως ή άλλως αρνητικό καθεστώς.