Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση άσκησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του, απόσπασμα της οποίας παρουσίασε ο ραδιοφωνικός σταθμός των Παραπολιτικών ανέφερε ότι: «διαβάζω αυτές τις ημέρες για τη βασιλόπιτα 12.000 € του κυρίου Βορίδη. Πρέπει να σας πω, δεν είμαι πρόεδρος του fan club του κ Βορίδη, ούτε καν μέλος αυτού του fan club, αλλά είναι αυτό το κυρίαρχο ζήτημα;

Κάνεις ένα αφήγημα για την Αριστερά όταν αυτό το έχεις ψηλά στην ατζέντα στη δοσολογία που μας λένε όλοι δεν κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση… Να συζητήσουμε τι σημαίνει σκληρή αντιπολίτευση; Χρειάζεται συζήτηση…».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία διάθεση να υποστηρίξει τον κ Βορίδη αλλά θεωρεί τελείως άστοχη την αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μάλιστα, στην ίδια ομιλία του σε κομματική εκδήλωση συμπληρώνει πως: «σίγουρα πρέπει να υπάρχει σκληρή αντιπολίτευση, μια δοσολογία κριτικής και το όραμα που δίνεις, που θέλεις να πας τη χώρα, τι όραμα έχεις για τα μεσαία στρώματα και για τη νεολαία. Αυτό είναι μια υποκειμενική συνθήκη που εμείς πρέπει να αποφασίσουμε πως θα πάμε για τη δεύτερη φορά Αριστερά».