Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του ρόλου μου

Κώστας Τασούλας: «Με το δεξί»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:29
22/01/2020
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του ρόλου μου
27
loading

Το κατώφλι του Συμβουλίου της Επικρατείας πέρασε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας ο οποίος συνοδευόμενος από το προεδρείο της Βουλής, μετέβη στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για να της επιδώσει το αποτέλεσμα και να της ανακοινώσει επίσημα πως η εθνική αντιπροσωπεία την επέλεξε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. 

«Με το δεξί» είπε ο κ. Τασούλας μπαίνοντας στο ΣτΕ και λίγο πριν επιδώσει στη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής.

«Μιας πρότασης που» όπως είπε «έτυχε ευρύτατης αποδοχής με 261 ψήφους, υπερκαλύπτοντας τα 2/3 που απαιτείται και επικυρώνοντας την ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά της. Γεγονός που καταδεικνύει ότι τα υψηλά καθήκοντά της εκκινούν ευοίωνα».

Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στον αείμνηστο ΠτΔ Μιχάλη Στασινόπουλο, ο οποίος επίσης προέρχονταν από τους κόλπους του ΣτΕ και επικαλέστηκε δικές του αναφορές για τον ρόλο του ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι αυτό δημιούργησε «μια νέα εποχή στο δημόσιο βίο της χώρας».

Αναφερόμενος δε στην κυρία Σακελλαροπούλου, τόνισε ότι διαθέτει το θεσμικό παράστημα που απαιτείται για τον ρυθμιστή του πολιτεύματος και τον εκφραστή του έθνους. Ο κ. Τασούλας την χαρακτήρισε «πανάξια δικαστική λειτουργό» που στο πρόσωπο τιμάται «η ελληνική δικαιοσύνη και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Και κατέληξε λέγοντας ότι από αυτό το υψηλό σκαλί θα υπηρετήσει την προεδρία της Δημοκρατίας, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τη συμπλήρωση δυο αιώνων από την ελληνική επανάσταση. «Επάξια η εκλογή αντάξια να είναι και η θητεία σας», ευχήθηκε ο κ. Τασούλας.

Συγκινημένη η κ. Σακελλαρόπουλου ευχαρίστησε τη Βουλή για την εκλογή της και την αντιπροσωπεία για τα θερμά της λόγια επισημαίνοντας ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζεται και του χρέους που αναλαμβάνει.

«Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί  παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και πολιτισμού» και για να συνεχίζει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Η κυρία Σακελλαροπούλιου έδωσε το στίγμα της για τα μείζονα ζητήματα, μεταξύ αυτών η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η μετακίνηση των πληθυσμών, η προστασία αδυνάμων και η υποχώρηση του κράτους δικαίου.

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο κείμενο της ευρωπαϊκής σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Και μίλησε στη συνέχεια για μια κοινωνία που στηριζόμενη στη μακρά της δημοκρατική παράδοση επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. «Για αυτό το μέλλον διαβεβαιώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου», είπε.

Τον Μάρτιο η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Η ορκωμοσία της νέας προέδρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου, καθώς η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει μία μέρα νωρίτερα. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να παραιτηθεί νωρίτερα και θα εξαντλήσει τη συνταγματική του θητεία.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συγκέντρωσε 261 ψήφους καθώς υπέρ της υποψηφιότητας της τάχθηκαν εκτός από τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Πάντως, το ρεκόρ θετικών ψήφων για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κατέχει ο κ. Κάρολος Παπούλιας κατά την πρώτη εκλογή του το 2005 όταν και συγκέντρωσε 279 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Στασινόπουλος εξελέγη το 1974 με 206 ψήφους. Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος το 1975 με 210.  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1980 με 183 και το 1990 με 153.  Ο Χρήστος Σαρτζετάκης με 180 το 1985, ο Κωστής Στεφανόπουλος με 269 το 200, ο κ. Κάρολος Παπούλιας με 279 το 2005 και 266 το 2010 και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος με 233 το 2015.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Τόνο μασας

  Οποίος επιλέγει να δικάζει είναι για ψυχίατρο. Μας είναι επάγγελμα; Κάτι έχει η κυρία

  1. avatar POLYKRATIS

   Τόνο μαμάς θα στο πούμε όταν μας πεις και το δικό σου εσύ που έχεις κάνει και άντρας.να ξέρεις ότι κάτι παρόμοιο έκανες,δικασες τώρα,άρα είσαι για κει που λες

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Ωστόσο, όποιος στοιχειωδώς παρακολούθησε τον χειρισμό της υπόθεσης δύσκολα θα διαφωνήσει ότι και αυτή η εκλογή αποτέλεσε αντικείμενο ενός εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού εντυπώσεων και αντεγκλήσεων, που βασικά ικανοποιεί μια επιλογή: Την επιλογή του κ. Μητσοτάκη για περαιτέρω «πρωθυπουργοποίηση» του πολιτικού συστήματος.
  Επί της ουσίας, λοιπόν:

  Η αξία της προσωπικότητας (μεγαλύτερη ή μικρότερη, υπαρκτή ή ανύπαρκτη) είναι πάντα υποδεέστερη του προσδιορισμένου, καθορισμένου και δεδομένα αμετάβλητου πλαισίου εντός του οποίου καλείται να επιδείξει τις αρετές και τις δυνατότητές της ή να καταγράψει τις αδυναμίες της.

  Από αυτό το πολιτικό αξίωμα δεν εξαιρείται ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Που σημαίνει ότι καμία αντιλαϊκή πολιτική δεν μεταμορφώνεται σε «φιλολαϊκή» πολιτική όσο ικανός ή λιγότερο ικανός είναι εκείνος/η που την πρωτοκολλεί.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2020/01/h.html

 3. avatar Άκης Μπαρούφας

  Εντάξει, μην αγχώνεσαι αφού τα κατάφερε ο Παυλόπουλος είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις

 4. avatar Αθώος και ο τελώνης !

  Το φορτίο του Noor1 δεν θα μπορέσει να γίνει αποδεκτό ως έγγραφο κατηγορίας σε κανένα δικαστήριο γιατί θα το έχει αλλιώσει η υγρασία.
  Όπως και το στικάκι της λίστας Λαγκαρντ που το ΄χε αλλιώσει ο Παπακωνσταντίνου

 5. avatar adiafthorospromitheas

  Ζήτω η διάκριση των εξουσιών!!

 6. avatar Σκέτος

  Μεταξύ μας,δεν είναι ιδιαίτερα κουραστική η δουλειά του Π.της Δ.:
  Σε περιφέρουν σε διάφορες εκδηλώσεις οπου εκφωνείς ενα δεκάρικο, και απλά υπογράφεις οποιο χαρτί σου δώσουν.

 7. avatar NOTA 2

  Εχεις κανει γυναικα και ξερεις κυριε Τόνο Μασα ? Τι γυναικα που σηκωνεται απο τα αγρια μεσανυχτα για να φτιαξει το μεσημεριανο (που θα πας εσυ να φας) μετα να τρεξει για να ετοιμασει το πρωινο και να ντυσει τα παιδια της - να τα παει σχολειο - να παει στην δουλεια της - να γυρισει απο την δουλεια - να διαβασει τα παιδια - να τα παει στις δραστηριοτητες τους και μετα απο ολα αυτα να τα κοιμησει να βαλει μπουγαδα να σιδερωσει να συμμαζεψει το σπιτι της οσο την κραταν τα ποδια της. Αυτη τη γυναικα την εχεις υπ΄οψιν σου?

  1. avatar Τόνο Μάσας,

   Οχι,αλλά εχω κάνει αντρας.

 8. avatar Δεν ειμαι δεξιός

  αλλα νομιζω οτι καλυτερη επιλογη απο αυτην δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ούτε τα επόμενα χρόνια και επιτέλους θα γλυτωσουμε απο αυτόν τον άχριστο που ειναι μέσα.
  Καλη θητεία λοιπον, αν και άχρηστη λειτουργικά.

  1. avatar δεν ειμαι πασοκαααα…δεν ειμαι ουτε κκεεεεεεεε

   ειμαι οτι ειμαι...κι οτι αγαπωωω για σεεεεεεεε

 9. avatar Αικατερινη Β.

  Αγαπητοι Ελληνες ,
  = ΕΣΘΑΙ== βεβαιοι οτι αυτη θα σωση την ελλαδίτσα σας οπως εκανε και ο προκάτοχός της
  αξιοτιμος προδοτης, αξιότομος κ.κ. Παυλόπουλος που με τας δυο χειρας υπογραψε την
  περιφημη προδοσία του ελληνικού Εθνους = προσοχη οχι κρατους αλλα ΕΘΝΟΥΣ=
  ευχομαι και στην αξιοτιμη κυρια να αποδοθουν τετοιες τιμές με τις επομενες υπογραφές.
  Λοιπον απομενη α.) η Β.Ηπειρος που δεν προλαβε να πουληση ο =αλητης προδοτης=
  αξιοτιμος ανθελληνας Κοτζιάς, β.) την Υφαλοκριπιδα, γ.) τα νησιά, δ.) και Κρητη το
  κυριότερον.
  ΛΟΙΠΟΝ ΕΝ ΑΝΜΟΝΗ με το το ΜΕΛΛΟΝ .
  ΜΦΧ
  Αικατερινη Σακελλαροπούλου
  διατελώ

  1. avatar το κακο σου καιρο ανθελληνα…..τουρκοσπορε…..μισελληνα

   ανοητε.....που γραφεις σαννα εισαι ο μεγαλυτερος εχθρος της χωρας...σαχλαμαρα βρωμιαρη......γερμανοτσολια ...αμερικανακι

 10. avatar Αλλαξε

  Ο μανωλιος

  1. avatar πες μας την επιλογη σου

   βρομοκουκουε.....βρωμομπαρουφη....

  2. avatar την επιλογη σου δεν ακουσαμε….

   κουτσουμπα θες????μπαρουφη???

 11. avatar Το σκυλακι

  Το κανις.

  1. avatar μπρεεεεε

   τον επαναστατη του διφραγκου

 12. avatar Τόνο Μάσας.

  Ωχ ωχ οταν μια γυναίκα λέει θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις εννοεί στις ανακατωσούρες στα κουτσομπολιά, στα θαψίματα, στα σχέδια και στις ίντριγκες θα βλέπει ολημερίς ριάλιτι και σήριαλ και θα κουβεντιάζει στο Μαξίμου με την Ντόρα και την Ολγα ποια παίχτρια θα ψηφίσουν για να αποχωρήσει απο το GNTM. Οτι κάνουν όλες οι σύγχρονες γυναίκες δηλαδή.

  1. avatar POLYKRATIS

   Για το μυαλό που κουβαλάει ένας άνθρωπος,αρσενικός η θηλυκος δε μας είπες.αυτος/η που θα υπογράψει το μέλλον σου.Πριν ήταν άντρες,πιστεύω να είσαι ευχαριστημενος για τις υπογραφές τους.τωρα αυτή(προσωπικά δε συμφωνώ με αυτό το άτομο)καλό θα ήταν να βρεθείς λίγο και εσύ με μια γυναίκα σε προσωπικές στιγμές.θα σου κάνει καλο

  2. avatar τοξικο τονο τρως παλι σημερα….

   ειναι ενα συμβολο ενοτητας του ελληνισμου.....ειναι μορφωμενη αξιοπρεπεστατη σοβαρη και μακρια απο κομματα.....

  3. avatar Προς τόνο μάσα

   Επειδή μισείς τις γυναίκες και φαίνεται όταν συχνά αναφέρεσαι σε αυτές οι σύγχρονες γυναίκες δουλεύουν κάνουν οικογένεια φροντίζουν σύζυγο και παιδιά καί είναι άξιες γιατί συμβάλουν στην ποιότητα ζωής της οικογένειας . Μάλλον οι δικές σου επιλογές δεν είναι καλές και έχεις βιώματα υπάρχουν ειδικοί για να τό λύσεις

 13. avatar Δεν !

  Δεν !

  1. avatar μεταναστης θασαι

   ξενοδουλος μπακλαβας

   1. avatar Πιτογυρος

    Κρις εσυ; Προβατίνα εδω

 14. avatar Καποιο

  Λακκο εχει η φαβα !

  1. avatar φαε τη φαβα

   κανεις εμετο μπροστα στην εθνικη ομοψυχια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει