Η Ελλάδα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Ερντογάν στο παραλήρημά του, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή σου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, κληθείς να σχολιάσει την προκλητικότητα της Τουρκίας.

«Όλοι οι Έλληνες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε δίπλα μας ένα γειτονικό κράτος, στο οποίο ηγείται ένας άνθρωπος που συστηματικά προκαλεί, παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και δείχνει τις επεκτατικές του διαθέσεις και συχνά ξεσπά σε παραληρήματα σε βάρος της πατρίδας μας και προσφάτως εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση αλλά πιστεύω και ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ο ελληνικός λαός να ακολουθήσουμε τον κ. Ερντογάν σε αυτό το παραλήρημα. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι. Ο πρωθυπουργός έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό, αρραγές θα έλεγα, εθνικό μέτωπο. Η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της. Διεκδικούμε αυτό το δίκιο σε όλα τα διεθνή φόρα».

Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι είναι αναλογικότερος και δικαιότερος από τους προηγούμενους, ενώ εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στην χώρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοδωρικάκος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώνοντας τον καθηγητή, Ξενοφώντα Κοντιάδη ως πρόεδρο της Επιτροπής που θα προχωρήσει στην αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού κράτους και τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ, Διονύση Λασκαράτο ως πρόεδρο της Επιτροπής για την αναμόρφωση του νόμου Πεπονή, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών στις προσλήψεις.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση που θα έχει, όπως είπε, αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Για το πρόγραμμα, όπως σημείωσε, ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και εντός των επομένων εβδομάδων θα γίνουν ανακοινώσεις. Τέλος, ανακοίνωσε ότι στο επόμενο 15νθήμερο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στην ΕΕΤΑΑ να συνάπτει συμβάσεις με μηχανικούς που θα χρησιμοποιούνται για τη σύνταξη, προώθηση μελετών από τους Δήμους για την κατασκευή έργων.