Στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται ήδη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός, μεταφέρεται, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος αργά χτες το βράδυ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον των ανακριτών.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του ηγετικού πυρήνα της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ακολουθώντας τη «γραμμή» των συγκατηγορουμένων του βουλευτών αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική.

Μάλιστα κατά την είσοδό του στα δικαστήρια της Ευελπίδων δήλωσε ότι «η Χρυσή Αυγή, όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα κατέβει».

Τόνισε μάλιστα στο απολογητικό του υπόμνημα ότι η Χρυσή Αυγή θα κυβερνήσει κάποτε τον τόπο και θα οδηγήσει τους υπεύθυνους της δυστυχίας του κόσμου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Εμείς θα επαναφέρουμε στον ελληνικό λαό το πολιτικό όραμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής».

Επέμεινε επίσης ότι μόνο οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής είναι «καθαροί» και αρνείται ότι τα μέλη της οργάνωσης είναι ρατσιστές τονίζοντας ότι κυνηγούσαν μόνο τους παρανόμους.

Η καθυστερημένη εμφάνισή του ενώπιον των δικαστικών και διωκτικών αρχών υπήρξε -ως φαίνεται- καταλυτική για την κρίση των ανακριτικών αρχών να αποφασίσουν την προφυλάκισή του.