Συναντήσεις του Λευτέρη Οικονόμου με θέμα τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Τι συζήτησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Ασπροπύργου και τον δήμαρχο Ελευσίνας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:57
20/01/2020
Συναντήσεις του Λευτέρη Οικονόμου με θέμα τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού
1
loading

Η μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου με τους δημάρχους Ασπροπύργου, Νικόλαο Μελετίου και Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, οι οποίοι συνοδεύονταν από μέλη των δημοτικών συμβουλίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ σημειώνεται ότι με την επίσκεψη αυτή εγκαινιάζεται ένας κύκλος επαφών για το συγκεκριμένο θέμα, ανάμεσα στο υπουργείο και τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Σημειώνεται πως οι νέες φυλακές Κορυδαλλού θα κατασκευαστούν σε παλιό στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο μακριά όμως από τον αστικό ιστό. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα τόσο σε συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και στη φύλαξή τους.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα αποδοθεί στους κατοίκους του Κορυδαλλού ο χώρος στον οποίο βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως προκύπτει από το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων, ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν, ενώ η μονάδα μελέτης και κατασκευών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα συνδράμει τόσο στο ειδικό χωρικό σχέδιο όσο και στην εκπόνηση του ίδιου του έργου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ζήσε Μάη μου…

    ... να φας τριφύλλι ????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει