Έπεσαν οι υπογραφές για την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Οι κρατούμενοι θα πάνε σε εγκαταστάσεις στο πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας


ΕΛΛΑΔΑ
22:00
13/01/2020
Έπεσαν οι υπογραφές για την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο
6
loading

Προχωρά η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», μετά το Μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Σοφία Νικολάου.

Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνα, το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Stateless

  Είναι τόσο μπετοβλακες τα φασιστόμουτρα εδώ μέσα που θα θέλουν τις φυλακές να μεταφέρονται με τους κρατούμενους μέσα.

 2. avatar Άσπρη χωρα

  Ελάτε,χωράνε πολλοί στο χωριό μας!προσέξτε όμως μην έρθει κανένας καλός!!!!!

 3. avatar Τόνο Μάσας.

  Ολοι νομίζουν οτι οι καινούριες φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι για τους άλλους. Χα χα χα χα χα
  Για να δω εγώ ποιος δεν πλήρωσε την δόση του δανείου... Για να δω ποιος δεν πλήρωσε την δόση της εφορίας... Χουρουφήλαξ!! ΜάΙστα κύριε νουματάρχα. Πάρτον μέσα. Μάιστα κύριε νουματάρχα... Μα...εγώ... Ο Κυριάκος μας έλεγε...Μέσααααα...

 4. avatar κακόμοιρος

  Καλά πρέπει να είναι στην Ηπειρωτική χώρα; Γιατί τα χρήματα αυτά δεν τα δίνετε να φτιάξετε φυλακές σε ένα μεγάλο ερημονήσι κοντά στους φίλους μας, Που να είναι και \"κατοικήσιμα\" και να μπορούν και να περνούν και απέναντι !! Δεν έχουμε τέτοια νησιά; Ωραία πάρτε 10 παροπλισμένα πλοία φούνταρε τα και βάλτε τους εκεί. Να βάφουν και να συντηρούν για μένουν στην επιφάνεια !! Συγνώμη ξέχασα ο κλέφτης , ο βιαστείς ο φονιάς ο ληστής έχουν δικαιώματα!!

  1. avatar κακόμοιρεεε !!!

   Το \"για να μένουν στην επιφάνεια\" δεν είναι μόνο όλα τα λεφτά αλλά και όλα τα μνημόνια μαζί.
   Γειασάν ρε μάγκααα !!!

  2. avatar Απάντηση σε: κακόμοιρος

   Νά σαι καλά,
   όχι μόνο γα την απίθανη ιδέα σου, αλλά επειδή με έκανες και γέλασα !
   Φαντάσου φίλε μου τον Γιάννο να βαράει ιδρωμένος ματσακόνι και τον Άκη νά \'ρχεται απο πισω με κανα μπουγέλο μπογιά να βάφει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει