Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός.

Μέσα στη μέρα μετάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έχοντας κριθεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ήδη, από το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός.

Η ανθυπαστυνόμος μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και βρίσκεται κρατούμενος ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε τελικά στην απόφαση για προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε με τον Γιώργο Πατέλη, αλλά και ένα SMS που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, από τον επίσης προφυλακισμένο βουλευτή, Γιάννη Λαγό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μπορεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος να δήλωσε στην απολογία του ότι το βράδυ του φόνου του Φύσσα ο ίδιος έπεσε νωρίς για ύπνο και ξύπνησε μετά τη 1 το μεσημέρι, ωστόσο λίγα λεπτά με τη δολοφονία ήταν σε ανοιχτή γραμμή, μέσω του κινητού του, με τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Γιώργο Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του ενημερωνόταν από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο πρώτος κρίκος είναι το τηλεφώνημα του Ρουπακιά στον Πατέλη, ο οποίος είναι στη φυλακή. Στη συνέχεια ο Πατέλης φαίνεται να επικοινωνεί με τον Λαγό και αυτός με τον Μιχαλολιάκο.

Όμως στον κύκλο των επικοινωνιών παρεμβάλλεται και ένα γραπτό μήνυμα. Συγκεκριμένα μετά τη δολοφονία ο Γιάννης Λαγός (βρίσκεται στη φυλακή) δέχεται ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του. Αυτό – σύμφωνα με τη δικογραφία – είναι από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δήλωσε ότι κοιμόταν από τις 9. Μόλις λαμβάνει το SMS παίρνει αμέσως τηλέφωνο τον κ. Μιχαλολιάκο.