«Η πορεία της χώρας δεν εξαρτάται από την πορεία της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
«Δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα πάμε σε εκλογές. Η πορεία της χώρας δεν εξαρτάται από την πορεία της Χρυσής Αυγής. Να μην ξαναθέσουμε το ζήτημα των εκλογών».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ερωτώμενος για την επόμενη μέρα στην πολιτική, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega λίγο μετά την μεταφορά των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η Δικαιοσύνη «θα κάνει τη δουλειά της» τονίζοντας μάλιστα ότι της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Αναφερόμενος δε στη σύγκλιση πολιτικού συμβουλίου που ζητούσαν πολιτικοί αρχηγοί για την Χρυσή Αυγή, ο υπουργός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «λάθος» καθώς, όπως είπε, δεν υπόκειται στην αρμοδιότητα των πολιτικών να λύσουν ένα τέτοιο ζήτημα, αλλά της Δικαιοσύνης.

Σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε πως η βία δημιουργεί αντίδραση και με μια οργάνωση με στρατιωτική δομή ήταν αναμενόμενο «να οδηγηθούμε στο αίμα» και να έρθουμε αντιμέτωποι με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

«Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι παλιό. Έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε από τότε που εμφανίστηκε. Δεν αντιδράσαμε τότε και έτσι φτάσαμε στο σήμερα», επεσήμανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, χαρακτηρίζοντας «πρωτόγνωρη» την εξέλιξη της Χρυσής Αυγής.