Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με πτυχία από κολέγια

«Υποβάλλεται το σχέδιο νόμου για να αποτραπεί το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:56
14/01/2020
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με πτυχία από κολέγια
2
loading

«Η νομοθετική ρύθμιση αποδεικνύει το σεβασμό της χώρας στο δίκαιο της ΕΕ ως προς την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «δυνατότητα αποφοίτων Κολεγίων να προσληφθούν στο Δημόσιο ως εκπαιδευτικοί» που περιλαμβάνεται στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου.

Το υπουργείο υποβάλλει το σχέδιο νόμου για να αποτραπεί το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», επισημαίνεται.

Αναλυτικά, το υπουργείο αναφέρει:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4589/2019 είχε προχωρήσει στην κατάργηση της δυνατότητας συμμετοχής υποψηφίων, κατόχων αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων (Οδηγία 2005/36/ΕΚ) και της επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών (Τροποποίηση ΠΔ), πλαισίου που ίσχυε έως και το 2019, για τον διορισμό ή πρόσληψη ως εκπαιδευτικών μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Τα ως άνω προκάλεσαν την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία και επικαλείται τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ και είχαν ως αποτέλεσμα την διατύπωση αιτιολογημένης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής, για πρόσληψη ή διορισμό ως εκπαιδευτικοί, έχουν κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού ανεξάρτητα από τον τόπο φοίτησης».

Το υπουργείο επισημαίνει επίσης ότι με τα όσα προτείνει η νομοθετική ρύθμιση που έχει έρθει στη Βουλή, η είσοδος στον εκπαιδευτικό κλάδο, θα προβλέπεται για:

  1. Αποφοίτους ΑΕΙ της ημεδαπής
  2. Αποφοίτους εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ.
  3. Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ
  4. Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.

«Η χώρα μας οφείλει να σέβεται και σέβεται ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. το Ενωσιακό Δίκαιο και την κείμενη νομοθεσία όπως αυτή ορίζεται στην σχετική Οδηγία που διασφαλίζει για όλους ευκαιρίες για εργασία χωρίς αποκλεισμούς», καταλήγει το υπουργείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Χαχας

    Δηλαδη το κάνουμε για να μην υστερούμε απο την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πολυ επιλεκτική ευαισθησία ! Στα υπόλοιπα 100 που υστερούμε απο το ευρωπαϊκο κατακτημένο; Πολυ πουλημένοι είστε. Πληρώνει εκατομμύρια το κράτος να φτιάξει εκπαιδευτικούς κ προσλαμβάνει κολέγιο παίδες για να αυξήσει τις δουλειές των ιδιωτών. Άλλη μια κρατικοδίαιτη ανάπτυξη.! Άμα ειναι ικανός ο μάνατζερ μπορεί να φέρει την ανάπτυξη! Μπράβο άξιος ο μισθός σας. Επιτέλους ο τόπος γύρισε σελίδα με ΝΔ!

  2. avatar η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΕΝ Πείθει κανένα !

    Κοίτα ΦΑΨΑ για να Καταλάβεις! Οία η Μορφή Τοιαδε και η Ψυχη !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει