Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα εργασιακά δικαιώματα, ρωτώντας τον, μεταξύ άλλων, πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία «που έχει οδηγήσει ήδη σε αρνητικά ρεκόρ απολύσεων τους τελευταίους μήνες», όπως αναφέρει, και εάν θα προχωρήσει σε «ανεπαρκή, έστω» αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει υλοποιήσει παρεμβάσεις στα εργασιακά που αφαιρούν δικαιώματα, καταργούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οδηγούν σε μειώσεις μισθών και κάνει λόγο για «ολική επαναφορά στα πλήγματα του 2ου μνημονίου».

Σημειώνει τα «αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ στην αγορά εργασίας» στους έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ και καταγγέλλει πως «η πολιτική της κυβέρνησης έχει δώσει ένα γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας».

«Με δύο λόγια τα μέτρα και οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης διαμορφώνουν, πάρα την έξοδο από τα μνημόνια, εκ νέου ένα περιβάλλον συμπίεσης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων. Το περιβάλλον αυτό, όμως, δεν μπορεί να είναι η επόμενη μέρα για τον κόσμο της εργασίας στη χώρα μας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.