Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά στη Γερμανία όταν μπορέσει εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή HARDTalk του BBC. «Οι Έλληνες δεν θέλουν άλλα προβλήματα. Όλοι θέλουν να βγούμε από την κρίση», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Συναντήθηκα χθες για τρεις ώρες με την τρόικα. Είμαι πεπεισμένος ότι η τρόικα αντιλαμβάνεται ότι δεν πρέπει να ζητήσει άλλα οριζόντια μέτρα λιτότητας γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Εκείνο που θέλουν να δουν οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», σημείωσε.

Ο δημοσιογράφος του BBC αναφέρθηκε στον Γιώργο Καραταζαφέρη, ρωτώντας τον κ. Γεωργιάδη αν συμμερίζεται τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΛΑΟΣ που είχε πει πως «Μπορούμε να ζήσουμε εκτός ΕΕ αλλά όχι κάτω από τη γερμανική μπότα». «Όχι και γι’ αυτό έφυγα από το κόμμα του. Γιατί έλεγα ότι αυτά που λέει είναι ανοησίες» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

«Η Άνγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί είναι καλοί φίλοι της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης. «Μας έχει δώσει τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 60 δισ. ευρώ. Καταλαβαίνουμε την κ. Μέρκελ γιατί πρέπει να απολογηθεί στους Γερμανούς πολίτες, στους, φορολογούμενους, γιατί έδωσε όλα αυτά τα χρήματα στους Έλληνες. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας. Οι Έλληνες είμαστε έντιμοι και θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας».

«Όσοι πόνταραν σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε, έχασαν. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης στις δεκαετίες που θα έρθουν», διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο: