Σε καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα προχώρησε ο πρόεδρος της Δράσης, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα για τον «ακραίο πολιτικό λόγο», που όπως λέει υιοθετούν.

«Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ρίχνουν λάδι στη φωτιά με πολιτικό ή ακραίο πολιτικό λόγο, ενώ η οργανωμένη πολιτεία, με βαριά ευθύνη της κυβέρνησης, εμφανίζεται πάντα κατόπιν εορτής και με χαρακτηριστική αναποτελεσματικότητα», υπογραμμίζει.

«Η ουσιαστικά ατιμώρητη άσκηση πολιτικής βίας που συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, άλλαξε επίπεδο κλιμάκωσης με την χθεσινή δολοφονία. Στο εκρηκτικό υπόβαθρο που δημιουργεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή και η χρόνια ανοχή της πολιτικής βίας χαμηλής έντασης από τα κόμματα και την πολιτεία, έχει προστεθεί τώρα ένα κόμμα με νεοναζιστικές καταβολές, που οργανωμένα εκπαιδεύει και γαλουχεί τα μέλη του για την άσκηση βίας με πολιτικά κίνητρα», σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρόεδρος της Δράσης καλεί την κυβέρνηση σε δράση ώστε «το χθεσινό επεισόδιο “σκηνές από το έργο προσεχώς”», όπως λέει.

«Κλείστε την πόρτα του τρελοκομείου πριν βρεθούμε όλοι μέσα σ’ αυτό», καταλήγει.