Στη Silicon Valley στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρίσκεται από σήμερα έως και την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς, ερευνητές, νέους επιχειρηματίες καινοτόμων εγχειρημάτων υψηλής τεχνολογίας, εκπροσώπους ειδικών venture capital που χρηματοδοτούν ιδέες νέων ερευνητών, καθώς και ειδικούς για θέματα πατεντών και κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Με πρωτοβουλία της η κ. Διαμαντοπούλου θα συναντήσει επίσης 55 Έλληνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας και της εφαρμογής της στην παραγωγή στην ευρύτερη περιφέρεια της Silicon Valley.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να βρεθεί συστηματικός και οργανωμένος τρόπος μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη Silicon Valley στην Ελλάδα, να δημιουργηθεί δίκτυο ερευνητών-επιχειρηματιών μεταξύ κατ’ αρχήν Silicon Valley και Ελλάδας και να προσκαλούνται μετα-Διδακτορικοί ερευνητές (post-docs) στην Ελλάδα.

Η Υπουργός θα ενημερώσει για το πρόσφατο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας που δίνει κίνητρα σε νέους διακριθέντες επιστήμονες να γυρίσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.