Τις αποστάσεις της από την απεργία των εκπαιδευτικών κράτησε η Μαρία Ρεπούση. Η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε για την στάση της ΟΛΜΕ και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ πιστεύω, και στη Δημοκρατική Αριστερά πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός θα πρέπει να διαπραγματεύεται. Να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό, να θέτει τα ζητήματα, να παίρνει διαβεβαιώσεις όπως αυτές που είπε χθες ο υπουργός Παιδείας μέσα στη Βουλή», είπε η κ. Ρεπούση.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα το κάνει τελικά, αλλά είναι μία διαβεβαίωση. Διότι, διαφορετικά, δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε φορά σε μία μετωπική σύγκρουση, η οποία είναι τυφλή».

Ερωτώμενη πάντως για το αν στηρίζει τις απεργίες των εκπαιδευτικών, είπε: «Εμείς στη ΔΗΜ.ΑΡ. ανησυχούμε ότι η ΟΛΜΕ και τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών θα απομονωθούν σε αυτή την απεργία διότι ο κόσμος δεν μπορεί να ακολουθήσει απεργιακές κινητοποιήσεις διότι στριμώχνεται και χρειάζεται καθημερινά το μεροκάματό του». Και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών είναι δίκαιες. Φοβόμαστε όμως ότι αυτή η απεργία θα απομονώσει περισσότερο το κίνημα των εκπαιδευτικών», είπε χαρακτηριστικά.