Στα περσινά πρότυπα αναμένεται να κινηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, η οποία θα λειτουργήσει από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από μικρή ομάδα υπουργών, θα παραστεί στην τελετή αγιασμού και θα μιλήσει σε εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Το πρόγραμμά του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, αν και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και τη ΝΔ Θεσσαλονίκης γίνονται προσπάθειες για παράταση της παρουσίας και διεύρυνση του προγράμματος των συναντήσεων του κ. Σαμαρά στην πόλη. Πριν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα, συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και άλλων φορέων της περιοχής.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 14 ή στις 15 Σεπτεμβρίου και ενδέχεται να μείνει και τις δύο μέρες. Θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες δραστηριότητες στο πρόγραμμά του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και, σε αντίθεση με πέρυσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δώσει και συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος θα βρίσκεται για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη (9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου), θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση. Ούτε το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Καμμένου έχει οριστικοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, αλλά η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, αν και είναι σίγουρο ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων.

Διαμαρτυρίες την ημέρα των εγκαινίων

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν την 7η Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ οργανώνουν συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, ενόψει του συλλαλητηρίου, θα γίνει σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών στο ξενοδοχείο «Imperial», όπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και θα παρουσιαστούν στοιχεία από την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστό συλλαλητήριο, την ίδια μέρα και ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους.