«Πράττω» για συνταγματική αναθεώρηση: Το μόνο που «κατάφερε» ήταν η υποβάθμιση της εκλογής ΠτΔ

Τα κόμματα του Κοινοβουλίου κατέληξαν σε ανεύθυνους αριθμητικούς ακροβατισμούς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:21
27/11/2019
«Πράττω» για συνταγματική αναθεώρηση: Το μόνο που «κατάφερε» ήταν η υποβάθμιση της εκλογής ΠτΔ
6
loading

Υποβάθμιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας «βλέπει» η Πολιτική Γραμματεία του «Πράττω», μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της εκτιμά ότι «η συζήτηση για το Σύνταγμα που άνοιξε χωρίς ουσιαστική στρατηγική δέσμευση στην προηγούμενη Βουλή, το μόνο που "κατάφερε" ήταν η υποβάθμιση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια διαδικασία για την οποία στο τέλος της απαιτείται μικρότερο ποσοστό ψήφων από οποιαδήποτε άλλη εκλογή που πραγματοποιεί η Ελληνική Βουλή.

Τα κόμματα του Κοινοβουλίου κατέληξαν σε ανεύθυνους αριθμητικούς ακροβατισμούς αντί να προχωρήσουν σε μια ριζοσπαστική επιλογή, όπως και προτείναμε», σημειώνει η Π.Γ. του «Πράττω», δηλαδή «τη δημιουργία ενός καινούργιου θεσμού με την οποία διασφαλιζόταν η αναβάθμιση και συμμετοχή του κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ελλήνων πολιτών. Θεσμός που διασφάλιζε την πλήρη αποσύνδεση της λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων από την εκλογή του Προέδρου».

Στην ίδια ανακοίνωση το «Πράττω» σχολιάζει και την κατάσταση στο εσωτερικό των πολιτικών κομμάτων, με αφορμή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Η Π.Γ. του "Πράττω" εκφράζει την ανησυχία της για τη συρρίκνωση της εσωκομματικής δημοκρατίας σε ελληνικά κόμματα. Το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το οποίο πραγματοποιήθηκε με διορισμένους συνέδρους, κάτι το πρωτοφανές σε Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, αποτελεί επιβολή γραφειοκρατικών μηχανισμών επί της δημοκρατίας.

Η ΠΓ υπογραμμίζει την ανάγκη δημοκρατικής λειτουργίας του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού των κομμάτων που ενισχύονται, μάλιστα, με δημόσια κονδύλια», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, που καταλήγει: «Λειτουργία που θα έπρεπε να διασφαλίζει και εγγυάται το ίδιο το Σύνταγμα όπως συμβαίνει στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο θεσμικός αναχρονισμός των ελληνικών κομμάτων αποτελεί σοβαρή τροχοπέδη για την ανάπτυξη της δημοκρατίας και της ίδιας της κοινωνίας της πατρίδας μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Sotiris

  Κύριοι Δικαστές, ο Κοτζιάς θα κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ?
  Μόνο τις δημοπρασίες των σπιτιών των Ελλήνων ξέρετε να επισπεύδετε ?

 2. avatar ο σορος τι κανει????

  καλα??παντα καλα

 3. avatar sevah

  Άλλο ενα ανθελληνικό [...] ,ο προδότης της Μακεδονίας...

 4. avatar kala λέω

  Τι είναι το "πράττω"; ποιόν εκπροσωπεί...είναι τόσο σημαντικό το τι λεει? γιατι δεν αναφέρετε και το τι είπε και το... "κάνω";

 5. avatar εισΠΡΑΤΤΩ

  Στα Σκόπια που θα γίνεις ξανά υπουργός, να φροντίσεις να φτιάξεις Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα γούστα σου. Στην Ελλάδα τα κόλπα της πουλημένης αριστεράς ΔΕΝ περνάνε πλέον.

 6. avatar pan

  Ενω οταν οι Χρυσαυγίτες μαζί με τους Ζαιουε ρίξανε τον Σαμαρά με πρόφαση την εκλογή ΠτΔ ηταν αναβάθμιση...
  Αντε τωρα..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει