Βελόπουλος σε Μητσοτάκη: Στη ΝΔ έχετε ιδεοληπτική αριστεροφοβία

«Φοβάστε να μην ξεσηκωθεί η δήθεν Αριστερά. Καταλάβετέ το. Δεν υπάρχει Αριστερά»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:33
25/11/2019
Βελόπουλος σε Μητσοτάκη: Στη ΝΔ έχετε ιδεοληπτική αριστεροφοβία
26
loading

Για ατολμία κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Θλίβομαι κ. πρωθυπουργέ, αλλά οι προτάσεις των μικρών κομμάτων δεν ακούστηκαν καθόλου. Φέρατε μόνο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και τις δικές σας. Τότε γιατί κάναμε τον περιβόητο διάλογο;

Πιστεύω ότι είστε άνθρωπος με μεταρρυθμιστική αντίληψη και πιστεύετε στις συναινέσεις. Γιατί πρέπει σώνει και καλά το δίπολο να ανατροφοδοτείται συνεχώς από τις επιλογές σας. Πόσο δημοκρατικό και συνταγματικό είναι αυτό; Καμία πρόταση της Ελληνικής Λύσης δεν σας άρεσε;

Διακατέχεστε από αβδηριτισμό» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Μιλάμε για το Σύνταγμά μας, μια κορυφαία μεταρρύθμιση όταν το κράτος είναι υπό επιτροπεία και οι νόμοι οι ελληνικοί υποκαθίστανται από τους ευρωπαϊκούς και την επιτροπεία. Δεν είναι αβδηριτισμός αυτός πρωθυπουργέ μου; Κάνετε ωραίες κρήνες στην πόλη, αλλά η πόλη δεν έχει νερό. Πάτε να φτιάξετε ένα σύνταγμα καλό κατά την άποψή σας, κακό κατά την δική μας αλλά, ξέρετε, δεν είναι κακό να ακούτε. Κακό είναι να μην ακούτε. Στη ΝΔ νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα. Αν τα ξέρατε όλα δεν θα οδηγούμαστε στην πτώχευση».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Εμείς είμαστε υπέρ της ιδιωτικής παιδείας. Γιατί φοβηθήκατε; Γιατί δεν θεσμοθετείτε πανεπιστημιακά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά ιδιωτικά; Δεν είστε υπέρ της ιδιωτικής παιδείας;», διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε.

«Να σας πω εγώ. Στη ΝΔ έχετε ιδεοληπτική αριστεροφοβία. Φοβάστε να μην ξεσηκωθεί η δήθεν Αριστερά. Καταλάβετέ το. Δεν υπάρχει Αριστερά».

«Φοβάστε τους καθηγητές. Οι καθηγητές είναι πολύ σημαντικοί. Ξέρετε τι έχει πει ένας κορυφαίος Γερμανός; Φέρετε μου καθηγητές να διαλύσουμε το κράτος. Ξέρετε πώς γίνονται στην Ελλάδα οι καθηγητές. Ο φίλος του φίλου… ο εραστής και η ερωμένη… έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Φοβάστε να μπήξετε το μαχαίρι στο κόκκαλο, φοβάστε να κυβερνήσετε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βελόπουλος, ζήτησε να θεσπιστεί το ασυμβίβαστο της συνδικαλιστικής ιδιότητας με την ιδιότητα του συνδικαλιστικού στελέχους.

«Τι σχέση έχει η ιδιότητα του κομματικού στελέχους, με την πολιτική ταυτότητα και τον συνδικαλισμό; Γιατί ένα κομματικό στέλεχος να ανελίσσεται στην κομματική μηχανή μέσω του συνδικαλισμού; Απογαλακτίστε την πολιτική από αυτό. Όταν όμως λειτουργείς με το μυαλό στις εκλογές δεν μπορείς να κάνεις σωστή συνταγματική αναθεώρηση» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ διερωτήθηκε.

«Είναι δυνατόν να υπάρχουν συνδικαλιστές στην αστυνομία και τον στρατό; Δεν χρειάζεται ο συνδικαλισμός εκεί αν οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται καλά και υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή», τόνισε.

«Είναι δειλή η πρότασή σας για την εκλογή ΠτΔ»

«Δεν τολμήσατε να προτείνετε την εκλογή του από τον λαό. Γιατί φοβάστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Κοιτάτε μόνο την καρέκλα. Εμείς ζητάμε ο ΠτΔ, να εκλέγεται άμεσα από τον ελληνικό λαό. Να το αλλάξουμε. Μπορούμε να το αλλάξουμε το σύνταγμα. Γιατί το σύνταγμα λέει επίσης ότι δεν μπορείς να μου κόβεις τον μισθό και το δικαστήριο με δικαιώνει, αλλά εσύ συνεχίζεις να μου κόβεις τον μισθό».

Πρότεινε επίσης να προβλεφτεί ανώτατο όριο στην επανεκλογή βουλευτών, το οποίο να μην υπερβαίνει τις τρεις τετραετίες και να μπορούν 30.000 πολίτες να κάνουν πρόταση νόμου.

«Δεν μιλώ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αυτά μας απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών, οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, γιατί ξαναψηφίζουν αυτούς που τους κατέστρεψαν», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ πρότεινε τη συγκρότηση συνταγματικού δικαστηρίου.

Για το θέμα του εκλογικού νόμου ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της απλής αναλογικής και τόνισε: «Υπάρχει ένα θέμα που μας βάζει φρένο. Η Δυτική Θράκη. Για να μπει ένα κόμμα στην βουλή με 1% - 1,5% θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να κοιτάμε και το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την φωτιά, γιατί όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται».

Ζήτησε επίσης τη συγκρότηση συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο σε κάθε δύσκολη περίοδο και τώρα περισσότερο παρά ποτέ».

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό:

«Χθες η Αυστρία εξέδωσε ανακοίνωση: βάζει λουκέτο σε τζαμιά και διώχνει τους ιμάμηδες. Όταν οι άλλοι κλείνουν τα τζαμιά εσείς θέλετε μέσα στα hot spots να κάνετε τζαμιά. Ξέρετε όμως ότι ο Αφγανός δεν πάει στο ίδιο τζαμί με τον Πακιστανό. Δηλαδή θα χρειαστούν κι άλλα τζαμιά. Πολλά τζαμιά. Όμως η Ελλάδα θα παραμείνει χριστιανική και ελληνική. Ανεκτική μεν αλλά χριστιανική και ελληνική», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον διορισμό της κ. Αγαπηδάκη ως Εθνικής Συντονίστριας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «η κ. Αγαπηδάκη είναι συνεργάτης του κ. Σόρος», για τον οποίο υποστήριξε, ότι «έχει απαγορευτικό στο Ισραήλ γιατί αφάνισε Εβραίους».

«Τι σημαίνει ασυνόδευτο παιδί; Είναι παιδί ο 23χρονος; Το παιδί είναι κάτω των 16 ετών. Στα 16 είναι ανήλικος όχι παιδάκι. Και ο 23χρονος δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο», ανέφερε ενώ ζήτησε καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.

«Οι στρατιωτικοί μας ξέρουν από πού έρχονται οι λαθρομετανάστες. Είναι οκτώ σημεία. Αν η χώρα μας δεν μπορεί να φυλάξει οκτώ σημεία στην θάλασσα να το κλείσετε το μαγαζί, να δώσετε τα κλειδιά στους λαθρομετανάστες και να τελειώσουμε» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε:

«Ο Κογκολέζος, έχει κατά κεφαλήν εισόδημα 446 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, αλλά δίνει 5.000 ευρώ -δηλαδή μισθούς 12 χρόνων δουλειάς- για να έρθει στην Ελλάδα. Αυτό πιστεύετε;

Έχουμε εισβολή. Ειρηνική μεν αλλά είναι εισβολή και πρέπει να αποτραπεί.

Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 40.000 άστεγοι. Τους έχετε πεταμένους και μαλώνετε με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα 200 ευρώ επίδομα θέρμανσης. Η Ελλάδα τελειώνει. Την τελειώνετε εσείς εθνικά και πολιτικά. Δώστε κίνητρα για να γεννήσουν οι Έλληνες. Μην έχετε το νου σας μόνο στις εκλογές. Το συζητάτε για διπλές εκλογές. Μην έχετε το νου σας μόνο στις εκλογές και την καρέκλα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar tboni2

  Βελο μην τους μπαίνεις πολύ στη μύτη γιατί θα σε βγάλουν κι εσένα εγκληματία ναζιστη φασίστα κτλ και θα σε κλείσουν φυλακή όπως έκαναν με χρυσή αυγή και σωρα.

 2. avatar Φρατζολας κατά κόσμον Βαγγέλης Αποστόλου

  Άλλος ένας που καπηλευεται την ορθοδοξία στα λόγια αλλά στην πράξη ακριβώς το αντίθετο... Κλασική δεξιά νοοτροπία, όπου στην Ελλάδα πιάνει τόπο αφού απευθύνεται σε άνθρωπος αλλού επιπέδου...
  Ρώτα Βελόπουλε την ιεραρχία της ορθοδοξίας και θα καταλάβεις πως σκέφτεται ένας χριστιανός ορθόδοξος.. Αυτά που λες έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που πιστεύεις.. Απλά επικίνδυνο όλο αυτό...

 3. avatar ΓΗΡΥΟΝΗΣ

  Δεν ξερω αν αριστεροκοιταζει η φοβαται την αριστερα ,ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ αλλα καποται καποιοσ να πει και αληθειεσ ητοι βουλευτεσ στο συνολον στη βουλη 150 .Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μασ κοστιζει ετησιωσ 250,000 $ οσα παιρνεικαι ο πλανηταρχησκαι δεν εχει και πολεσ αρμοδιοτητεσ. Βουλευτικη αποζημιωση στο ημιση απο οτι ειναι τωρα και μαλιστα να φορολογουνται Συνταξη μετα απο 4τετραετιεσ Εχει γεμισει η ΕΛΛΑΔΑ βουλευτεσ και συνταξιουχουσ βουλευτεσ, η βουλη παντα αδεια ειναι ,υπαλληλουσ ερτ και γενικα δημοσιουσ υπαλληλουσ και να εκαναν κατι χαλαλη τουσ . Μια και αναφεραμαι για αριθμο βουλευτων Ολλανδια πλυθησμοσ γυρω 15.000000 βουλη με 150 ατομα

 4. avatar Giannis Lechou

  ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ,ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ.ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΕ!!!!!

 5. avatar babis o flu

  Ρε σχολιαστές σας πειράζει που τα λέει ο Βελόπουλος; Κι εμένα δεν μου αρέσει αλλά αυτά που είπε είναι κατ' εμέ σωστά. Μείνετε στις απόψεις του κειμένου.

 6. avatar jekajo

  ουτε σπιθαμη γης στα λαθροισλαμια,δρομοοοο.....

 7. avatar Πέτρος Κ

  Συζυγικά καυγαδάκια στην ακροδεξιά πολυκατοικία.

 8. avatar Pros tboni : Το να είσαι αμαθής τρώγεται το να είσαι ημιμαθής είναι το χειρότερο.

  Το να είσαι αμαθής τρώγεται το να είσαι ημιμαθής είναι το χειρότερο.

 9. avatar ΑΚΑ

  Άσε μας ρε Βελόπουλε,όλοι μάγκες εκ του ασφαλούς!!!Απόλαυσε το 15λεπτο της δημοσιότητάς σου και παράτα μας.

 10. avatar tboni 2

  3 ιδια μορφωματα με αλλο αμπαλαζ

  1) Καρατζαφερης
  2) Χρυση Αυγη-ναζι
  3)Βελοπουλος
  Τα 3 μορφωματα (το τριτο το καλυτερο με τις επιστολες Χριστου)
  μετα την τερατογενεση του μνημονιου- κρισης.

  1. avatar Giannis Lechou

   ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ''[...]''!!!!! ΕΧΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΙΣΗ,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΟΤΑΝ ΘΑ [...] ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΟΤΕΘΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ,ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΜΕΡΑ 115,ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ; ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ,ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ,ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!!

   1. avatar Giannis Lechou.

    κοροιδευεται του αμορφωτους γελοιε.....

 11. avatar Τελικά

  Ο καθένας με την τρέλα του. Οι δεξιοί, τον λένε αριστερό, οι αριστεροί χουντικό, κι άκρα δεξιά, και άκρα αριστερά, δημιουργούν εμφυλιες καταστάσεις.

 12. avatar φροιξος

  για καμμια καμοια αλοιφουλα αριστος εισαι, σαν τον Άδωνι με τα βιβλια, για πολιτικη ,αστα καλυτερα!!

  1. avatar Giannis Lechou

   ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΛΟΙΦΕΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΘΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΛΑΙΣ.....!!!!!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ,ΙΔΕΕΣ,ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!

 13. avatar Jimmys’

  Όχι αριστεροφοβία, αριστερολαγνεία έχει ο Μητσοτάκης.Τους αριστερούς κι ό,τι ανθελληνικό σήμαιναν τους αποδοκίμασε στις εκλογές ο λαός, αλλά αυτός εκεί, να μιμείται αυτά που ο λαός έφτυσε.

 14. avatar George7015

  Άλλη μια πυγολαμπίδα, άλλος ένας διάττων αστέρας της πολιτικής με μίνι διάρκεια. Σύντομα στα αζήτητα, όπως τόσοι άλλοι....

 15. avatar dryr6

  "Στη ΝΔ έχετε ιδεοληπτική φοβία με τις κηραλοιφές και το υαλουρονικό".

 16. avatar Ελληνοαμερικανος

  Βελόπουλε στου κουφού την πόρτα .. ο κουλης είναι κεντροαριστερός νεοφιλελε,λαθρολαγνος,φίλο μουσουλμάνος,μερκελιστης yes man , νενεκος και γραικυλος ότι και να του λες εσυ δεν αλλάζουν αυτά.. Έχεις όμως ένα λάθος υπάρχουν αριστεροί στην Ελλάδα το καταλαβαίνεις από την βρώμα που εκπέμπουν από τα λιγδιασμενα μαλλια και τις μασχάλες που βρωμανε,αριστεριλα να φάνε και οι κότες,βλέπεις ο εθναρχης Παπαδόπουλος έκανε μισή δουλειά και ιδού τα αποτελέσματα καταστράφηκε η Ελλάδα.

  1. avatar Stateless

   Αριστερός νεοφιλελέ?????
   Χα χα χα χα χα χα χα!!!
   Little butcher, τρελό μου αγόρι, τα χεις κάνει αχταρμά μέσα στο ξερό σου!!!!

 17. avatar σωστα τα λες….

  αλλα ποιος θα σε ακουσει??ο αναρχος τσιπρας>>>??????

 18. avatar mind the gap

  Ρε παιδιά συγνώμη.
  Κάθησα χωρίς να ξέρω γιατί και διάβασα τα όσα είπε ο Βελόπουλος.
  Ή με υπνώτισε και τα βρήκα λογικά έστω και θεωρητικά ή όντως έχει τη λογική του.
  Για βοηθήστε με ρε παιδιά....
  Να αρχίσω να ανησυχώ μ' εμένα;

 19. avatar Aimilios

  Μπραβο, δεν του ειχα. Απλες αληθειες

 20. avatar NRG

  Θα σταθώ όμως μόνο στο θέμα της εκλογής ΠτΔ. Γιατί έχουν φαγωθεί κάποιοι να εκλέγεται κατευθείαν από το λαό ένα αξίωμα που δέν έχει καμία πραγματική εξουσία? Και στέκομαι μόνο στο πρακτικό και οικονομικό του θέματος: Έχετε υπολογίσει πόσο θα κοστίζει αυτή η εκλογική διαδικασία για το τίποτα? (μισθοί, αποζημιώσεις, κλείσιμο σχολείων, επιδοτήσεις υποψηφίων, άδειες, κτλ)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει