Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχθηκε ένας αλλοδαπός μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου σε σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, που ερευνάται από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας.

Τη «φασιστική- ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλο» καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Μάλιστα, καλούν όλους τους μαθητές και τους πολίτες της περιοχής να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, «που καλλιεργούν το μίσος, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία», καθώς «δεν έχουν καμιά σχέση με τη φιλοξενία και την αλληλεγγύη του τόπου μας. Οι γονείς και οι παππούδες μας ξέρουν από μετανάστευση και προσφυγιά».

Όπως σημειώνεται και βάσει των όσων μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τέτοιες ρατσιστικές φωνές και επιθέσεις έχουν σκοπό να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο».

Οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ επισημαίνουν ακόμη ότι διεκδικούν μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές να δημιουργηθούν τμήματα ένταξης για όλα τα προσφυγόπουλα, να προσληφθούν μεταφραστές- διερμηνείς με ευθύνη του κράτους, να υπάρχει όλο το ειδικευμένο προσωπικό στο σχολείο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν και τα ελληνικά και τη μητρική τους γλώσσα, να γίνουν προσλήψεις σε καθηγητές, ψυχολόγους, και κοινωνικούς λειτουργούς, «να σταματήσει ο άθλιος εγκλωβισμός των παιδιών και των οικογενειών τους σε hot spot» και «να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να φύγουν όσοι θέλουν στη χώρα πραγματικού προορισμού τους».