Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το μπάρμπεκιου – διαμαρτυρία κατά των μεταναστών που διοργανώνεται την Κυριακή από τους «Ενωμένους Μακεδόνες» έξω από το hotspot στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της στον Alpha. «Ο Σίλερ έχει πει “Ακόμα και οι θεοί ηττώνται όταν τα βάλουν με τη βλακεία”. Μια ανύπαρκτη οργάνωση δημιουργεί ένα μείζον θέμα. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Ή το μαθαίνεις στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη.

«Κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν. Το θέμα κομματικοποιήθηκε. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδυνάμου μπορεί να είναι πολιτική θέση», συνέχισε η ίδια.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως «τα νησιά μας είναι η άμυνα της χώρας μας. Αν εγκαταλείψουμε τα νησιά μας εγκαταλείπουμε την άμυνα της χώρας μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που εκ του ασφαλούς αντιδρούν και δεν υπολογίζουν την καθημερινότητα των νησιών μας».

«Είναι ευθύνη των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων να ενημερώσουμε σωστά την κοινωνία. Και είναι τιμή για την Κρήτη που άμεσα δέχθηκε να συμπαρασταθεί και να φιλοξενήσει πρόσφυγες», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι-αυτοί που μπαίνουν στα προαναχωρισιακά κέντρα στη συνέχεια θα φύγουν. Το συζήτησα και με τον υφυπουργό εσωτερικών της Γερμανίας και τόνισα ότι χρειαζόμαστε βοήθεια για την επιστροφή των ατόμων αυτών».