Ώρα του πρωθυπουργού: Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Τι γίνεται με τη διαχείριση μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:57
01/11/2019
Ώρα του πρωθυπουργού: Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο
2
loading

Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου θα απαντήσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ώρα του πρωθυπουργού. Αντικείμενο της ερώτησης η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και η πορεία του έργου με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα).

Σύμφωνα με το ιστορικό που έχει παραθέσει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, στην ερώτησή του, ενώ το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ δρομολογήθηκε το 2009, επί ΠΑΣΟΚ, και το 2014 εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, με τροπολογία, ακύρωσε το ΣΔΙΤ.

Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αρμοδιότητα στην περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία υπέγραψε το ΣΔΙΤ με τους αναδόχους. Το έργο όμως προσέκρουσε, στη συνέχεια, στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων είναι ύψους 168 εκατ. ευρώ (66 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα ιδιωτική συμμετοχή) και προβλέπει την κατασκευή με λειτουργία για 28 χρόνια ολοκληρωμένου δικτύου μονάδων επεξεργασίας ταφής και σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Άμεσα, όπως τονίζει ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δημιουργούνται 1.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, περίπου 350 μόνιμες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ντουγρου προβατο…

  Απο ποτε ειναι τα σκουπιδια στην πελοποΝΝησο ηλιθιε ολα εγιναν σε
  λιγο διαστημα ή μηπως εσεις 4 χρονια δεν τα βλεπατε
  αντε να χαθητε

 2. avatar Τόνο Μάσας.

  Αρες μαρες κουκουνάρες.
  Η διαφθορά στα ύψη, η γραφειοκρατία κόλαση, η βία και η ασυδοσία, έχουν ξεφύγει οι φόροι και οι λογαριασμοί πνίγουν στο προσφυγικό ανικανότητα, στην υγεία θάνατος.
  Και ο τύπος ρωτάει για την διαχείριση των απορριμάτων στην Πελοπόννησο ενώ ο Κούλης άλλος κολάμπιας και αυτός θα δώσει άλλη μια επικοινωνιακή παράσταση με τίτλο Το Μητσοτακέικο είναι εδώ ενωμένο δυνατό.
  Αρε Τσίπρα τι μας έκανες με τις .μ.. σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει