Παυλόπουλος: Παράδειγμα ο Άγιος Δημήτριος για το πώς πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Δίκαια

«Διαχρονικό υπόδειγμα πίστης και θάρρους το μαρτύριο του»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:39
26/10/2019
Παυλόπουλος: Παράδειγμα ο Άγιος Δημήτριος για το πώς πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Δίκαια
27
loading

Ως παράδειγμα χαρακτήρισε τον Άγιο Δημήτριο και το μαρτύριό του ο Προκόπης Παυλόπουλος για τον τρόπο που θα πρέπει η Ελλάδα ως έθνος να υπερασπίζεται τα Εθνικά της Δίκαια.

«Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με το Μαρτύριό του κατά την διάρκεια του βάρβαρου διωγμού των Χριστιανών επί Διοκλητιανού και Γαλερίου, έχει καταστεί διαχρονικό υπόδειγμα Πίστης και θάρρους.

Πριν απ' όλα υπόδειγμα Πίστης, διότι υπέστη το Μαρτύριό του αρνούμενος ν' αποκηρύξει την πολλαπλώς έμπρακτη προσήλωσή του στην Χριστιανική Θρησκεία. Με τον τρόπο αυτόν όμως ανέδειξε, όπως άλλωστε του ταιριάζει, τον Χριστιανισμό όχι ως φανατική θρησκευτική προσήλωση, αλλά ως παράδειγμα έκφρασης της Θρησκευτικής Ελευθερίας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο Άγιος Δημήτριος, όμως, και με το Μαρτύριό του αλλά και με την ενθάρρυνση προς τον Νέστορα όταν κατανίκησε τον Λυαίο, ανέδειξε την υπεροχή του αγνού Θάρρους απέναντι σε κάθε μορφής κατεστημένη δύναμη και εξουσία. Και κατά τούτο αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια, πέρα και έξω από το ποια είναι η ισχύς εκείνων που τα απειλούν, με στήριγμα το αδάμαστο φρόνημα, το οποίο μας εμπνέει η Ιστορία μας και η Κληρονομιά των Προγόνων μας. Χρόνια πολλά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Α ρε προκοπη , δεν είδαμε

  Υποκριτή .....

 2. avatar φωφω

  Η παράδοση αναφέρει πως από το τάφο του έβγαινε Μία μυρωδιά μύρου(μυροβλύτης). Εθεωρηθη ως o φρουρός τής θεσσαλονίκης,επάνω στο τάφο κτίστηκε ναός,πού κάηκε(1917),αλλά ξαναχτίστηκε,παριστάνεται κρατώντας δόρυ με το οποίο σκοτώνει το τέρας τής ειδωλολατρίας.

  1. avatar Ονομα

   Η μυρωδιά ηταν το after shave του αγίου,αργότερα βρήκαν τα ξυραφάκια του.

 3. avatar dapergolas

  Συνεχίζει τα φληναφήματα ο Πρόεδρας, όταν όμως ήλθε η ώρα να πει το Καβάφειο μεγάλο Ναι ή μεγάλο ΟΧΙ, είπε το ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ, τώρα τί έρχεται να μας πει στην Θεσσαλονίκη, το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ το είπε κάποιος που δεν είχε σχέση με την δημοκρατία τους και συνήγειρε όλο το έθνος. Του δόθηκε η ευκαρία και του ίδιου να το πει πριν λιγους μήνες, όπως έκανε ο Πρόεδρος στα Σκόπια, και ο ίδιος και... όχι απλά μούλωξε αλλά έβαλε φαρδειά πλατειά την υπογραφάρα του.

 4. avatar Τακουλης

  Πρόεδροε αν θες να μας πεις κάτι, πες να τελειώνουμε. Εδώ και δύο χρόνια μας λες ακριβώς τα ίδια. Ούτε κασέτα να ήσουνα.

  Με άλλα λόγια....

 5. avatar βρε βρε

  καλώς το μαϊντανό

 6. avatar Γεια πες μου γραμματισμενε Ζηση

  Γιατί υπάρχουν 1200 θρησκείες από την αρχή της ανθρωπότητας, και γιατί ο χριστιανισμός έχει 2000 παρακλάδια..? Αφου ο θεος ειναι ενας. Εαν υπαρχει θεος δηλαδη με τον τροπο που εμεις οι άνθρωποι προσπαθούμε να χαρακτηρισουμε αυτη την δυναμη που δημιούργησε το σύμπαν. Και από ποτε ο Ιησούς Χριστός θα έδινε δύναμη στο αι Μήτσο να την δώσει στον Νέστορα, για να σκοτώσει τον Λυαιο..Αφού ο ίδιος ο Ιησούς έλεγε αγαπάτε αλλήλους..Ή μήπως αμφιβάλεις και για αυτο? Δεν λέω ότι ο Λυαιος ήταν κάτι παραπάνω από ένας έξοχος αιμοβορος παλαιστης, λέω ότι ο χριστιανισμός έβαλε ταφόπλακα στον αρχαίο ελληνισμό και για αυτό είμαστε σήμερα σαν Έλληνες για κλάματα. Εν συγκρίσει πάντοτε με την κοιτίδα του δυτικου πολιτισμού την αρχαία Ελλάδα..Η μήπως οι δικοί μας οι χριστιανοί δεν σκόρπισαν και δεν σκορπίζουν ακόμα το αίμα αθώων ανθρώπων ανεξάρτητου θρησκείας..ξέχασες τις σταυροφορίες? Έχουμε ακόμα μεσαίωνα και σκοταδισμο και προσκυνάμε εικόνες ξύλα και σταυρούς και τα ακουμπάμε στους παπάδες που μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
  Όποιος πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία είναι το ίδιος βλακας με εμένα που δεν πιστεύω πουθενά.
  Γιατί όλοι πιστεύουμε σε κάτι ανεξήγητο που δεν γνωρίζουμε. Και με την μέθοδο της επαγωγής, αφού δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ποια δυναμη έφτιαξε το σύμπαν, λέμε ο θεος. Και εγώ λοιπόν σαν Άθεος είμαι το ίδιο βλακας με εσενα γιατί απορρίπτω κάτι που δεν γνωρίζω αν όντως υπάρχει.

  1. avatar Ζήσης 510

   Υπάρχουν πολλοί καλοί πνευματικοί που μπορούν να σου λύσουν όλες τις απορίες για τα θέματα της θρησκείας μας και γιατί ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός.Το πιο βασικό είναι να μην μπερδεύεις τον αυθεντικό Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία, με τις καθολικές Σταυροφορίες και τις προτεσταντικές παραφυάδες που δημιουργήθηκαν μετά τον 16ο αιώνα μ.Χ.

  2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (3/3) όσον αφορά τις πολλές διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες που υπάρχουν στον κόσμο, όταν σε επισκεφτεί ο Ιησούς Χριστός τότε όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν. Τότε θα καταλάβεις ότι ο άνθρωπος που ο Θεός τον έφτιαξε κατ εικόνα και ομοιοση Του έχει δύο χαρακτηριστικά που έχει και ο Θεός. Ελευθερία και λογική. Αν ο κάθε άνθρωπος χρησιμοποιήσει σωστά αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του δεν είναι δύσκολο να φτάσει στον Θεό της Αγίας Γραφής και στον Ιησού Χριστό. Αν όμως ο άνθρωπος τα χρησιμοποιήσει λάθος τότε κάνει θρησκείες και ιδεολογίες στα μέτρα του. Οι θρησκείες που έκαναν οι άνθρωποι μπορούν να ξεγελούν για λίγο τον άνθρωπο αλλά δεν του δίνουν ούτε βαθειά ειρήνη, ούτε αληθινή αγάπη ούτε βεβαιότητα αιωνίου ζωής. Μόνο όταν ο άνθρωπος γνωρίσει τον ανεστημένο Ιησού Χριστό αποκτά αυτήν την βεβαιότητα ότι και να φύγει από αυτήν την ζωή θα πάει με τον Ιησού Χριστό που αγάπησε. Ο Ιησούς Χριστός δεν πίεσε κανέναν να τον ακολουθήσει. Αυτό κάνει ο αληθινός Θεός. Δεν υποχρεώνει τα δημιουργήματα Του να τον πιστεύουν από φόβο ή γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά από αγάπη. Ο Ιησούς Χριστός προσκαλεί όλους αλλά δεν υποχρεώνει κανέναν. Τα λόγια του Ιησού περιγράφουν αυτήν την πραγματικότητα. [ 17 Και το Πνεύμα και η νύμφη λέγουσιν· Ελθέ. Και όστις ακούει, ας είπη. Ελθέ. Και όστις διψά, ας έλθη, και όστις θέλει, ας λαμβάνη δωρεάν το ύδωρ της ζωής.] Αποκάλυψη 22:17. Άραγε εσύ τι θα κάνεις με την πρόσκληση του Ιησού Χριστού; Θα την δεχτείς ή θα την απορρίψεις αιώνια;

   1. avatar https://youtu.be/gfYu1UCmbX4

    Ευχαριστώ φίλε που μπήκες στον κόπο να γράψεις τόσα πράγματα, αλλά δεν με καλύπτουν προσωπικά οι απαντήσεις σου, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι βέβαια. Ελευθερία λόγου έχουμε και ο καθένας μας μπορεί να λεει και να πιστεύει ότι θέλει.
    Ο τύπος στο παραπάνω βίντεο με καλύπτει περισσότερο με την θεωρία του.
    Να σαι καλά πάντως

  3. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/2). Άρα η αληθινότητα της χριστιανικής πίστης δεν βασίζεται στο τι κάνουν οι άνθρωποι ή στο πόσες θρησκείες και ιδεολογίες έχουν εφεύρει οι άνθρωποι στο πέρασμα των αιώνων αλλά σε ένα ιστορικό γεγονός που είναι η σωματική ανάσταση του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς. Αν το ψάξεις λιγάκι θα δεις ότι υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε και ο τάφος του ήταν άδειος 3 ημέρες μετά την σταύρωση. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Όμως θα έλεγες ακόμα και αν αναστήθηκε αυτό σε τι με επηρεάζει σήμερα; Και πως μπορώ εγώ να βεβαιωθω ότι πράγματι είναι ζωντανός; Καταρχάς καταλαβαίνεις και εσύ πως αν ο Ιησούς αναστήθηκε και γενικά αν υπάρχει ανάσταση νεκρών αφορά και εσένα, αφού σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού Χριστού μια ημέρα θα αναστηθούν όλοι οι νεκροί, άρα και εσύ. Το άλλο που αξίζει να ξέρεις ότι ο αναστημένος Ιησούς Χριστός μπορεί να έρθει και στην δική σου ζωή. Πως θα γίνει αυτό; Πολλοί άνθρωποι λένε ( αν δω τον Ιησού ή κάποιο μεγάλο θαύμα τότε θα πιστέψω στον Ιησού). Η Αγία Γραφή όμως λέει ( πίστεψε στον Ιησού Χριστό+θα δεις θαύματα στην ζωή σου, μάλιστα θα έρθει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και θα κατοικήσει μέσα σου). Τον Ιησού Χριστό μπορείς να τον γνωρίσεις με μια απλή αλλά ειλικρινή προσευχή. Μπορείς να πεις ( Ιησού αν είσαι ζωντανός τότε σε προσκαλώ να έρθεις+ στην δική μου καρδιά και να αλλάξεις την ζωή μου. Μετανοω για όλες τις αμαρτίες μου+θέλω στην ζωή μου να κάνω μόνο το δικό σου άγιο θέλημα).Μια τέτοια προσευχή ο Ιησούς δεν θα την αφήσει αναπάντητη.

  4. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/2)Γεια σου. Θα ήθελα να απαντήσω σε όσα λες και αναρωτιεσαι; Θέλω να πω ότι δεν πίστευα πάντα στον Θεό. Ήμουν άθεος και ένα σωρό άλλα πράγματα. Όμως πιστεύω ότι ήμουν ειλικρινής και με ενδιέφερε το είναι αλήθεια σε αυτή την ζωή. Έτσι κάποια στιγμή της ζωής μου άρχισα μια έρευνα να δώσω απάντηση στα μεγαλύτερα ερώτηματα της ζωής: γιατί γεννηθηκαμε; Ποιο το νόημα της ζωής; Που πάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή; Ψάχνοντας για την αλήθεια δεν άργησα να πέσω επάνω στον Ιησού Χριστό που είπε [Εγώ είμαι η οδός,η αλήθεια και η ζωή, κάνεις δεν έρχεται στον Θεό παρά μόνο μέσα από εμένα] Ιωάννη Ευαγγέλιο 14:6. Ο Ιησούς δεν είπε απλά ότι μας λέει την αλήθεια αλλά ότι ο ίδιος είναι η αλήθεια προσωποποιημένη. Ο Ιησούς δεν είπε ότι έχει ζωή να μας δώσει άλλα ότι κ ίδιος είναι η ζωή. Αυτές οι δηλώσεις δύο πράγματα μπορεί να σημαίνουν: α) ο Ιησούς Χριστός έλεγε ψέματα. Και επειδή αυτά που έλεγε ήταν τόσο τρομερά ψέματα τότε κερδίζει τον τίτλο του μεγαλύτερου ψεύτη που πέρασε από αυτήν την Γη. β) ο Ιησούς Χριστός έλεγε την αλήθεια και άρα είναι ο Δημιουργός μας, δηλαδή δημιούργησε το σύμπαν και τον καθένα μας προσωπικά. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι αποδείξεις είχε ο Ιησούς Χριστός ότι έλεγε την αλήθεια; Ο Ιησούς βάσισε όλη την αλήθεια Του στο γεγονός της ανάστασης Του από τους νεκρούς. Είπε στους αποστόλους ότι αν αναστηθεί τότε πραγματικά είναι Υιός Θεού και άρα μπορεί να κάνει ότι υποσχέθηκε και προφήτεψε. Αν όμως δεν αναστηνοταν τότε τίποτα από ότι είπε δεν ισχύει.

  5. avatar Ονομα

   Κάνεις μεγάλο λάθος!
   Το να λες τον αθεϊσμό θρησκεία, είναι σαν να λες χρώμα μαλλιών την καράφλα

   1. avatar Pg

    Που έγραψα ότι ο αθεισμος είναι θρησκεία καράφλα?
    Λοιπόν την κάνω από δω..Δεν έχει νόημα να μιλάμε,
    Διαβάστε και λίγο Λιαντίνη πάντως δεν κάνει καλό.

 7. avatar manowarpasok

  Είσαι ο ένας και μοναδικός πρόεδρος "ελληνικής δημοκρατίας" (θυμάμαι και τον Κων/νο Τσάτσο) που σε έχει απαξιώσει η πλειονότητα των πολιτών περιλαμβανομένων αρκετών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Πρόεδρε με γεια τα δόντια

 8. avatar PANKO

  Πιο σαχλαμάρας πεθαίνεις...!!!

  1. avatar @PANKO

   Σαχλαμάρα φωνάζουμε και το ρανκόσκυλό μας.

  2. avatar @@

   Άμα φοράς γυαλιά σαχλαμάρας, όλα τα βλέπεις έτσι.Σε κάποιους τέτοια γυαλιά έχουν γίνει προέκταση του κεφαλιού τους.

 9. avatar Περίεργος.

  Τα ιδια λέει και ο Ανθιμος..

 10. avatar PG

  Ναι μπράβο..Μόνο που ο Λυαιος εξέφραζε την περίοδο εκείνη ότι είχε απομείνει από τα υπολείμματα του αρχαίου Ελληνισμού, ενώ ο αϊ Μήτσος προέρχεται από τους Ιουδαίους και τους σημερινούς ειδωλολάτρες του μεσαιωνικού χριστιανισμού..κορόιδα..

  1. avatar Ζήσης 510

   Ο Λυαίος δεν εξέφραζε κανέναν πολιτισμό αγράμματε. Ήταν ένας άξεστος, αλαζόνας, πολεμοχαρής ειδωλολάτρης, όλο μύες και σίδερο, που εξέφραζε την ύβρι,την αλαζονεία, την παλιά ξεπερασμένη θρησκεία που λάτρευε φανταστικά σεξουαλικά αρπακτικά όπως ο Δίας, με θυσίες ζώων και σπλαχνομαντείες, που έπνεε τον επιθανάτιο ρόγχο της και έσφαζε τους χριστιανούς σε μια μάταιη προσπάθεια να επιβιώσει κάνοντας οπαδούς με τη θρησκευτική γενοκτονία των χριστιανών σε άγρια δολοφονικά θεάματα αιμοδιψών όχλων.Αυτό ήταν και αυτό συμβόλιζε. Όμως μπροστά στη Δύναμη του Αληθινού Θεού όλες οι δυνάμεις του σκότους γίνονται θρύψαλλα. Αυτό ενσάρκωσε ο Νέστορας.Αυτή τη Δύναμη της Χάρης του Ιησού Χριστού έδωσε ο Άγιος Δημήτριος στον Νέστορα.Και έτσι, το σχολιαρόπαιδο νίκησε τον δίμετρο σιδερόφρακτο Λυαίο και γκρέμισε τις παγανιστικές αυταπάτες μπροστά σε 40.000 φανατισμένους ειδωλολάτρες που ούρλιαζαν από τη λύσσα τους, ενώ πολλοί, βλέποντας το ακατόρθωτο, το θαύμα, πίστευαν στον Παντοδύναμο και Αληθινό Θεό.Έναν μάρτυρα σκότωναν, εκατό πίστευαν στο Χριστό.Έτσι γίνονταν περισσότεροι χριστιανοί. Να μελετήσεις το βίο του Αγίου Δημητρίου και τα θαύματα που κάνει το άγιο λείψανό του ακόμη και σήμερα.

   1. avatar Ονομα

    "Αληθινού Θεού";
    Μήπως εχει και πιστοποίηση ISO;
    Ότι μπορεί να επιβεβαιωθεί χωρίς απόδειξη, μπορεί και να απορριφθεί χωρίς απόδειξη.

 11. avatar Παράδειγμα λέει . .

  Ποιός ;
  Ο Προκό που έβαλε την τελευταία πρόκα στο φέρετρο της Μακεδονίας.

 12. avatar Ποιος μιλάει?!

  Μιλάει η μύγα που δεν μπορεί να υπεράσπιστει ούτε καν μια γυναίκα!!

  1. avatar Baron1976

   Ακριβως, "εμεινε παυλοπουλος" !!!!

  2. avatar Όχι μόνο..

   ..να υπερασπιστεί, αλλά ούτε καν να αντιδράσει, έστω για τα προσχήματα! Παγερά αδιάφορος. Πέρα ας βρέχει... Από κει φαίνεται οτι ο άνθρωπος είναι κλασικός μπουρδολόγος.

   1. avatar καλυτερος απο το ψευτη τσιπρα

    παντως

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει