Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών- μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2021, έτος κατά το οποίο η Ελλάδα θα τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η ανακοίνωση έγινε στο Στρασβούργο από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Lilliane Maury Pasquier, παρόντος βέβαια και του προέδρου της δικής μας Βουλής Κώστα Τασούλα, που συνέλαβε τα μέγιστα ώστε να επιλεγεί η ελληνική πρωτεύουσα.

Ο κ. Τασούλας λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της Διάσκεψης στην Αθήνα και πρόσθεσε πως θα αποτελέσει τιμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να την φιλοξενήσει.

Στην τρέχουσα διάσκεψη της Γαλλίας που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας της χώρας μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Αρμένιο ομόλογό του Ararat Mirzoyan με τον οποίο συζήτησαν θέματα σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών και της περαιτέρω ανάπτυξης του σχήματος τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας.