Ένα μικροατύχημα είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως μας πληροφορεί πρόσωπο το οποίο βρίσκεται καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρόγραμμα του 51χρονου πολιτικού είναι μεν αρκετά βεβαρημένο, αλλά όποτε βρίσκει έστω και ελάχιστο χρόνο από τα αλλεπάλληλα ταξίδια και τις επίσημες συναντήσεις εντός και εκτός γραφείου, ξεδίνει παίζοντας λίγο μπάσκετ.

Άλλωστε είναι δεινός καλαθοσφαιριστής όπως λένε οι φίλοι του, ενώ παλαιότερα συμμετείχε και στους αγώνες της ομάδας μπάσκετ των βουλευτών, την οποία παρεμπιπτόντως προπονούσε για ένα διάστημα ο πάλαι ποτέ ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης

Σε μια από αυτές τις τελευταίες αθλητικές δραστηριότητες του πρωθυπουργού όμως, την ώρα που είχε τη μπάλα στα χέρια του έκανε μια απότομη κίνηση με αποτέλεσμα να του γύρισε το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού. Ο κ. Μητσοτάκης πονούσε και του συστήθηκε να το δέσει με έναν επίδεσμο προκειμένου να μην τον ταλαιπωρεί τόσο πολύ.

Πράγματι τα επόμενα εικοσιτετράωρα το είχε δεμένο. Μάλιστα όταν συνάντησε τους πολιτικούς αρχηγούς στις 11 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Βουλή για τον επικείμενο εκλογικό νόμο, είχε γάζα στο δάχτυλο. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως ένιωθε όλο και καλύτερα και το ατύχημα πλέον ανήκει στο παρελθόν.

(Φωτογραφία αρχείου)