Δήλωση του Προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ για συνάντηση που είχε, όπως λέει, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, φιλοξενούν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του προεδρίας της ΠΓΔΜ η είδηση προβάλλεται υπό τον τίτλο: «Ιστορική συνάντηση Ιβάνοφ – Παπούλια», αναφέρει το ΑΜΠΕ. Τον χαρακτηρισμό «ιστορική συνάντηση» αναπαράγουν τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η εφημερίδα «Ντνέβνικ» (Dnevnik) σχολιάζει ότι «μετά από αρκετές απορρίψεις εκ μέρους του Έλληνα Προέδρου, Ιβάνοφ και Παπούλιας έσπασαν τον πάγο και συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ».

Σε διαφορετική ερμηνεία για τη φερόμενη ως «ιστορική συνάντηση» μεταξύ των κ.κ. Ιβάνοφ και Παπούλια προβαίνει η αντικειμενική εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πηγές από το Γραφείο του Έλληνα Προέδρου ανέφεραν στην «Ουτρίνσκι Βέσνικ» ότι κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου των ξένων επισήμων στο Ζάγκρεμπ, ο κ. Ιβάνοβ πλησίασε τον κ. Παπούλια και είχαν σύντομη συζήτηση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ απηύθυνε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας εκ νέου πρόσκληση για συνάντηση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι συνάντηση θα υπάρξει μόνον αφού επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, όπως ακριβώς έχει απαντήσει και σε παλαιότερη επιστολή του κ. Ιβάνοφ για πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ των αρχηγών των δύο κρατών.

Η «Ουτρίνσκι Βέσνικ» υπογραμμίζει το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της Ελληνικής Προεδρίας για τη συνάντηση αυτή στο Ζάγκρεμπ