Έντονες επικρίσεις κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί «οριζόντιες και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων» για να πιάσει τους μνημονιακούς της στόχους.

Η Κουμουνδούρου επικαλείται συγκεκριμένα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις ίδιες πληροφορίες. η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

«Με τον τρόπο αυτό αναμένεται 8.000 εκπαιδευτικοί να χάσουν εντός του επόμενου μήνα την οργανική τους θέση στην εκπαίδευση και να μπουν σε λίστες αναμονής, λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους.

Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 αποχωρήσεων ως το τέλος του 2014. Αντίστοιχες είναι οι μεθοδεύσεις και για 4.000 υπαλλήλους, μόνιμους και αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στις υπηρεσίες των Δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων», αναφέρει.

«Με την εφαρμογή τυφλών, μαζικών και οριζόντιων μέτρων, η λεγόμενη αναδιάρθρωση του Δημοσίου εξελίσσεται στη δραματική συρρίκνωσή του», προσθέτει, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει σήμερα σχετική ερώτηση στη Βουλή.