Με συνέδριο τον Νοέμβριο – αναμένεται να το ανακοινώσει ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της ΚΕ το ερχόμενο Σάββατο – η ΔΗΜΑΡ ξεκινά την πορεία της προς τις (διπλές) εκλογές του επόμενου Μαΐου.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα εξελίσσεται η προσπάθεια συγκρότησης της Κεντροαριστεράς και όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Κουβέλης η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού, μεταρρυθμιστικού και σοσιαλιστικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος ο κ. Κουβέλης έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις για τους λόγους αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, κάτι που άλλωστε ζήτησαν και αρκετά μέλη του οργάνου σχολιάζοντας πως «δεν επικοινωνήσαμε καλά τη διαφωνία μας για το θέμα της ΕΡΤ» και ότι «πέρα από την ΕΡΤ, υπήρχε και θέμα δημοκρατίας».

Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αργότερα έκανε και επεξηγηματική δήλωση με αιχμές, διευκρινίζοντας ότι το μείζον πρόβλημα στο πλαίσιο της κυβερνητικής λειτουργίας ήταν μια «στενή κομματική και αντιδημοκρατική αντίληψη».