Αχτσιόγλου: Η ΝΔ επαναφέρει το 2ο μνημόνιο στα εργασιακά

«Δεν πρέπει να επηρεαστεί ο πολιτικός συσχετισμός εντός της χώρας», το σχόλιο για την ψήφο των ομογενών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:07
11/10/2019
Αχτσιόγλου: Η ΝΔ επαναφέρει το 2ο μνημόνιο στα εργασιακά
8
loading

«Το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο χτυπάει τον πυρήνα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και είναι ένα ζήτημα που αφορά τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να πει στην τελευταία απεργία ότι τάχα αντιδρούν λίγοι γιατί αφορά τους συνδικαλιστές, αλλά αυτό είναι απολύτως αναληθές», καθώς «η ουσία του εργασιακού σκέλους του νομοσχεδίου πλήττει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ξαναγυρνάει το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων εκεί που ήταν την περίοδο του 2ου μνημονίου».

Δηλαδή, είπε, στο νομικό πλαίσιο «που οδήγησε στο να μην υπάρχουν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη χώρα, οδήγησε σε μειώσεις μισθών σε πάρα πολλές επιχειρήσεις» και «είχαμε έκρηξη της ανεργίας». «Άρα, στην πραγματικότητα επιστρέφουμε σε εκείνο το καθεστώς και μάλιστα εθελοντικά, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποια τρόικα αυτήν τη στιγμή αλλά γιατί γίνεται μία πολύ συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης να επανέλθουμε εκεί», σημείωσε.

Σχετικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ για το ασφαλιστικό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί, είναι να κάνει χρήση η κυβέρνηση σημείων της κρίσης του ΣτΕ για να προωθήσει, να δικαιολογήσει ή να βρει άλλοθι για σχέδια ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης ή ακόμα και περικοπών συντάξεων».

Για την ψήφο των ομογενών, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση νόμου, η οποία αναγνωρίζει πρώτα απ' όλα το δικαίωμα των ομογενών να ψηφίζουν και να εκλέγουν αντιπροσώπους στην Ελλάδα, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Από την άλλη βάζει έναν περιορισμό ότι αυτή η εκλογή δεν μπορεί να επηρεάσει τον πολιτικό συσχετισμό εντός της χώρας». Όπως υποστήριξε, είναι πολύ σημαντικό να διαφυλαχτεί αυτή η προϋπόθεση, «δηλαδή να μη διαταράσσεται ο πολιτικός συσχετισμός εντός της Ελλάδας, διότι αυτός ο οποίος υφίσταται την πολιτική είναι και αυτός ο οποίος πρέπει να την επιλέγει».

Όσον αφορά τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι χρειάζεται να καλυφθεί η αναντιστοιχία ανάμεσα στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον αριθμό των μελών που έχει. «Ο κόσμος μάς εμπιστεύτηκε, όχι λίγες φορές, πρέπει και εμείς να τον εμπιστευτούμε τώρα», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Δονητής

  Η ΔΟΝΗΣΗ
  ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ
  Ω ΔΟΝΗΤΗ!!!

 2. avatar Alofron

  Τέτοια τρεμουρα να μην ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού... Αυτοί που οι πολιτικές σας τους ανάγκασαν να φύγουν από τα σπίτια τους...
  Τι κάνει νιάου νιάου .....

 3. avatar Ανάπτυξη

  Πόσοι ανοησία εδώ μέσα καλά σας κάνει και όσο βλέπει την ανοησία σας τόσα μέτρα θα παίρνει κάτσε να σάς απολύσει κανείς και θα το ζήσετε στο χοντρό πετσί σας α καί μη ξεχάσετε μακριά από τράπεζα πληρώνετε και στο ένα μέτρο πάντως καναλάρχες και Μαρινάκη τούς βόλεψε

  1. avatar μποσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συντρόφους μας -πετσίτη- καλογρίτσα και τα άλλα παιδιά μας

   σύντροφε κανένα ευρώ , έχουμε δίκες, καταδίκες,βοήθεια θέλουμε , χάσαμε το νόμπελ, μας πούλησε ο κάου μπόυ, το ίδιο έγινε με την νορβάτις....ο αρχιεπίσκοπος να κάνει καμμιά δέηση και αυτός μας ξέχασε .

 4. avatar ?????????????

  Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, δεν περιμένατε τέτοια αλλαγή και τον κόσμο να προσπαθεί να ανασάνει γι'αυτό όλο [...] λέτε, άντε πλύνε κα 'να πιάτο κυρά μου και άσε μας κάτω

 5. avatar teodman

  XAXAXAXAXA.

  Αντε για κανα καφε με τον ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ και παράτα μας... Ξυπνοπούλι!!!

 6. avatar hgty

  Ε, και να το επαναφέρει τι έγινε? Θα φέρουμε μετά πάλι εσάς, με ένα νόμο και με ένα άρθρο να το καταργήσετε.

 7. avatar Sotiris

  ωωωωωωωχ πιά ! ! !
  βαρέθηκα τις εξυπνάδες σας, χωρίς νόημα, χωρίς ουσία, χωρίς κανένα και από πουθενά τεκμήριο !
  τραβάγατε τον κόσμο σε απεργία και κανείς δεν ήξρε γιατί απεργούσε !
  βρε Έλληνες είστε εσείς ή ... ό,τι νάναι ! ! !
  Κάτι τέτοιοι υπήρχαν σε πολλά από τα Έθνη που εξαφανίστηκαν ! ! !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει