Ο λεγόμενος «Υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι φάνηκε έντονα ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το sigmalive.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Vatan, o Οζερσάι υποστήριξε: «Αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός ψάχνει για ένα τετελεσμένο γεγονός, ας κοιτάξει στο σωστό μέρος, ας κοιτάξει τις δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής ηγεσίας (όπως αποκαλεί τη Κυπριακή Δημοκρατία)» και πρόσθεσε: «Η αρχή έγινε από την ελληνοκυπριακή πλευρά με την παραχώρηση αδειών στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, ακόμη και η προσπάθεια αδειοδότησης αγροτεμαχίων που συμπίπτουν με την τουρκική υφαλοκρηπίδα, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Από αυτή την άποψη, η παραβίαση αυτών των παράνομων αποπειρών της ελληνοκυπριακής πλευράς, ακόμη και οι δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας μέσα στα όρια της υφαλοκρηπίδας, δεν μπορεί να είναι φυσικό. Γιατί η Ελλάδα δεν λέει μια λέξη όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά σφετεριστεί τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με τη χορήγηση παράνομων αδειών στις εταιρείες της ΕΝΙ και της TOTAL;»

«Εμείς, ως TΔΒΚ (όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος), στηρίζουμε την Τουρκία για τις δραστηριότητες γεώτρησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας της, δυτικά της Κύπρου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.