Ερώτηση Βαρουφάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Brexit

Τη στάση της κυβέρνησης ζητά να μάθει ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:59
08/10/2019
Ερώτηση Βαρουφάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Brexit
3
loading

Για τη θέση της Ελλάδας ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου σχετικά με το Brexit, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης.

«Είναι δεδομένο πως, εάν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου δεν αποφασιστεί επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), την 31η Οκτωβρίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί εκτός ΕΕ», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Δεδομένου του μεγάλου κόστους για όλη την Ευρώπη, οικονομικού και θεσμικού, μιας άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή εάν «αποδέχεται ως τετελεσμένο την απαίτηση των διαπραγματευτών της ΕΕ (με επικεφαλής τον κ. Michel Barnier) για την λεγόμενη Ιρλανδική Εγγύηση (Irish Backstop) που απορρίπτει η βρετανική κυβέρνηση ή θα καλέσει τους εταίρους μας να δείξουν μεγαλύτερη ευλυγισία».

Του ζητεί επίσης να ενημερώσει τη Βουλή ποια στάση θα κρατήσει σε μια πιθανή αίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού για επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 που θα του έχει υποβάλει να καταθέσει το Βρετανικό Κοινοβούλιο εναντίον της βούλησής του. Πιο συγκεκριμένα, εάν θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας επέκτασης, εάν θέσει όρους στη βρετανική κυβέρνηση και, εάν ναι, ποιοι θα είναι οι όροι αυτοί».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Χαμένος στο διάστημα

  Δεν πας στη λαχαναγορά να κανεις την ίδια ερώτηση;
  Αν σου πέφτει μακρυά , πήγαινε στην λαϊκή αγορά
  Μόνο να κοιτάς και πίσω σου, γιατί δεν έχει μόνο ντομάτες

 2. avatar Άστον τρελό στη τρέλα του

  Θα τον καλέσουν στο Χόλυγουντ τώρα . Ψάχνουν πρωταγωνιστή για την συνέχεια της ταινίας"Ο πλανήτης των πιθήκων".

 3. avatar Ρωτουν

  Και οι ..δισεκατομυριουχοι????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει