Την πεποίθηση ότι ο σκοπός, η αποστολή, η λειτουργία και η χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ δεν θα επηρεαστεί από τον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς «είναι σαφές ότι η Διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου», εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Οργανισμού, στο υπουργείο Υγείας, την οποία είχαν ζητήσει οι επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που αφορά τον τρόπο ορισμού του Δ.Σ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως το ΚΕΘΕΑ επιτελεί μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική αποστολή και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, είναι η ενίσχυση αυτής της αποστολής και των δράσεών του.

«Το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε: «Με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του Οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του».

Ο υπουργός Υγείας, αφού εξήγησε στους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου, τόνισε: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ».

«Επιπλέον, δίνουμε δύναμη στα μέλη του, μιας και η Γενική Συνέλευση μετατρέπεται από όργανο που περιοριζόταν απλώς στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων που χαράσσει και διαμορφώνει τη στρατηγική του Οργανισμού σε ζητήματα σχεδιασμού των δράσεων, στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και των ιδεολογικών θεμάτων, αλλά και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης», πρόσθεσε καταληκτικά.