«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυξήσεις»

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι σύντομα θα υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για ενίσχυση στις κατώτατες συντάξεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:27
03/10/2010
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυξήσεις»
loading

Δεν θα περιλαμβάνει περικοπές μισθών το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που ανακοινώνεται αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο Βήμα της Κυριακής, κατά την οποία τονίζεται ότι «το συντομότερο δυνατόν» θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε -και αυτό θα γίνει- η πρώτη ομάδα που θα ενισχυθεί μόλις το επιτρέψει ο κρατικός Προϋπολογισμός να είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Η προσπάθειά μας είναι να υλοποιήσουμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Η λογική μας είναι η ενσωμάτωση των περισσότερων επιδομάτων στον μισθό- και άρα να συνυπολογίζονται για τη σύνταξη- αλλά και να οριοθετήσουμε προσεκτικά την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους».

Επισήμανε επίσης ότι η μελέτη για τη δομή του νέου μισθολογίου θα ανακοινωθεί ως το τέλος του 2010, καθώς και ότι το νέο μισθολόγιο θα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στο 2011.

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη επανέλαβε ότι «θα έρθει το 2012, μετά την πρώτη διετία σταθεροποίησης, με το μέρισμα της ανάπτυξης να πηγαίνει σε όσους έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες».

Υποστήριξε ότι το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας «του μηδενισμού των ελλειμμάτων μόνο με ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «φρόντισαν να θεωρείται η Ελλάδα ο πιο αναξιόπιστος συναλλασσόμενος στην ευρωζώνη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει