Για απίστευτη διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας στο πως χειρίστηκε το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου κάνει λόγο η Μαρία Ρεπούση.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», υποστήριξε ότι υπάρχει προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης και κομματικής αξιοποίησης από τη ΝΔ και τόνισε ότι η Δημοκρατία έχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το ρατσισμό, γι’ αυτό πρέπει να παρθούν λύσεις.

«Ακόμη και σε ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι η αντιμετώπιση του ρατσισμού υπάρχει προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης και κομματικής αξιοποίησης από τη Νέα Δημοκρατία. Δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπείται καταρχήν πολιτικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει στην τηλεόραση ότι προκειμένου να καταθέσει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, έχει συνεννοηθεί πολιτικά. Έχει στείλει το συγκεκριμένο σχέδιο στους τρεις αρχηγούς και έχει ακολουθήσει όλη τη διαδικασία που απαιτεί μία συγκυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αφού κατατίθεται λοιπόν το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, έχουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για διγλωσσία, ενώ εδώ πρόκειται για την απίστευτη διγλωσσία της ΝΔ. Στην αρχή ειπώθηκε ότι χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις, κάποια αυστηροποίηση των ποινών. Μετά ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο που προστατεύει τη ρατσιστική βία.

Η κουλτούρα της συγκυβέρνησης και γενικά η κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα απαιτεί να βάλουμε τελεία σε κάποιες παλιές πρακτικές. Δεν είναι το θέμα για κομματική εκμετάλλευση. Η Δημοκρατία έχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το ρατσισμό».