Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Τι αναφέρει δημοσίευμα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:09
10/09/2019
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Κομισιόν
loading

«Κλειδωμένη» θεωρείται η επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του του αντιπροέδρου της Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η νέα πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα δομή και σύνθεση της Επιτροπής καθώς επίσης και τα χαρτοφυλάκια των 28 μελών της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «το Κονκλάβιο», «πηγές του ΕΛΚ και διπλωματικές πηγές θεωρούσαν "κλειδωμένο" ότι ο Σχοινάς θα είναι ένας από τους αντιπροέδρους της Κομισιόν που θα προέρχονται από το ΕΛΚ. Δεν γνωρίζουμε τους υπόλοιπους, αλλά ξέρουμε ότι από τους Σοσιαλιστές θα είναι σίγουρα ο Φρανς Τίμερμανς και από τους Φιλελεύθερους η Μαργκρέτε Βεστάγκερ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτό σημαίνει ότι ο Σχοινάς δεν θα έχει ένα χαρτοφυλάκιο, αλλά αριθμό χαρτοφυλακίων που θα υπάγονται στις αρμοδιότητές του. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι αυτά θα είναι «αιχμής». Σημειώνω ότι πρόκειται για ιστορική επιτυχία, καθώς, ποτέ Έλληνας επίτροπος δεν έχει «χτυπήσει» αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως και ότι το ΕΛΚ με τον τρόπο του πριμοδοτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η χώρα αλλάζει «πίστα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει