«Το 1990 όταν η Χρυσή Αυγή έκανε αίτηση στον Άρειο Πάγο, ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να κρίνει ότι ένα ναζιστικό κόμμα δεν έχει θέση στο κοινοβούλιο», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις σκληρές εκφράσεις που αντάλλαξε με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής χθες στη Βουλή.

«Από τη στιγμή που έγινε το λάθος του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να διορθωθεί παρά με τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας στο σύνταγμά μας. Αυτοί θα αλλάξουν το όνομά τους, θα έρθουν ως “Χρυσό Δειλινό” ή “Χρυσός Δεκαπενταύγουστος” και θα συνεχίσουν την ίδια ρητορική», σημείωσε ο κ. Τατσόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Τατσόπουλος επανήλθε στα κείμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και διάβασε αυτή τη φορά ένα απόσπασμα στο οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτηρίζει το Χίτλερ ως «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή», τονίζοντας ότι «θρηνεί επειδή έχασαν οι Γερμανοί τον πόλεμο».

«Για να μην κοροϊδευόμαστε. Οι άνθρωποι είναι ναζιστές. Δεν το έκρυβαν καθόλου μέχρι το 2011», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Λίγο πριν τις εκλογές του 2012 άλλαξαν τακτική. Επί 12 μήνες καρναβαλίζουν ότι είναι εθνικιστές πατριώτες, ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha: