Αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του ΚΑΣ

Τι αναφέρει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και το Ελληνικό


ΕΛΛΑΔΑ
19:12
16/08/2019
Αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του ΚΑΣ
64
loading

Με δημοσίευση στο Φύλλο της Κυβερνήσεως στις 13 Αυγούστου ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει και η ανακοίνωση-αντίδραση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, η νέα σύνθεση του ΚΑΣ θα έχει ως άμεσο μέλημα το Ελληνικό.

Από τα 17 μέλη του ΚΑΣ στη νέα του σύνθεση επανέρχονται εκ του νόμου οι Ελ. Σβολοπούλου (νομική σύμβουλος του κράτους στο ΥΠΠΟΑ), Π. Βελένη (προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ), Αμ. Ανδρουλιδάκη (προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ).

Οι «καινούργιοι» είναι ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτισμού, Γεώργιος Διδασκάλου, που εκ του νόμου και του ρόλου του θα προεδρεύει των Συμβουλίων, καθώς και οι: Αν. Κουμούση (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας), Ολ. Βικάτου (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος), Ελ. Τσιγαρίδα (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας), Β. Παπαδοπούλου (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας), Μ. Τιβέριος (Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας – Ακαδημαϊκός), Ν. Πούλου (Αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Αικ.Κυπαρίσση-Αποστολίκα (αρχαιολόγος, επίτιμη Διευθύντρια του ΥΠ.ΠΟ.Α),   Ευγ. Γατοπούλου (επίτιμη Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠ.ΠΟ.Α), Θ. Γαλάνη (αρχιτέκτονας μηχανικός – πολεοδόμος - χωροτάκτης, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Από την προηγούμενη σύνθεση του ΚΑΣ διατηρούνται οι Ελ. Μπάνου (αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών), Ν. Σταμπολίδης (καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης), Εμ. Κορρές (ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), Βλ. Κουμούσης (πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Δομοστατικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Αυτή είναι, λοιπόν, η νέα σύνθεση του ΚΑΣ που συγκροτείται βάσει του Ν. 3028/02, του αρχαιολογικού νόμου δηλαδή που είχε ψηφιστεί το 2002 επί υπουργίας στο ΥΠΠΟ του Ευάγγελου Βενιζέλου με γενική γραμματέα τότε τη σημερινή υπουργό.

Εδώ μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ.

Αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση της νέας σύνθεσης του ΚΑΣ

Την αντίδραση του για τη νέα σύνθεση τού Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) εκφράζει σε ανακοίνωση του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για «ευθεία παραβίαση του Αρχαιολογικού Νόμου, κάτι που θίγει όχι μόνο το κύρος του Συμβουλίου αλλά σε κάθε περίπτωση και τη νομιμότητα των αποφάσεών του».

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι «επισπεύδει» τις διαδικασίες για το Ελληνικό με συνεδρίαση του ΚΑΣ στις 21 Αυγούστου» και σχολιάζουν:

«Φαίνεται, ότι ήταν τέτοια η «σπουδή» να φτιαχτεί ένα νέο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απόλυτα ελεγχόμενο από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε αγνοήθηκε και ο ίδιος ο νόμος. Νόμος τον οποίο η Υπουργός κ. Λ. Μενδώνη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς ήταν γενική γραμματέας κατά το χρόνο συγγραφής και ψήφισής του».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ενιαίος Σύλλογος του υπουργείου Πολιτισμού

Στις 13 Αυγούστου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (558/ΥΟΔΔ/13-8-2019) η νέα σύνθεση των ανώτατων επιστημονικών συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι η σύνθεση του ΚΑΣ συμπεριλαμβάνει ευθεία παραβίαση του άρθρου 50 του Ν. 3028/2002, το οποίο ορίζει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η σύνθεση των συμβουλίων. Συγκεκριμένα, ενώ η παράγραφος (ε) αναφέρει ως μέλη «Eπτά καθηγητές ή αναπληρωτές καθηγητές Α.Ε.Ι. ή αντίστοιχης βαθμίδας ερευνητές αναγνωρισμένων ερευνητικών ιδρυμάτων ή άλλους έγκριτους επιστήμονες, υπαλλήλους ή μη του Υπουργείου Πολιτισμού, με υπερδεκαετή επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία μετά την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, τη συντήρηση αρχαιοτήτων, την ιστορία της τέχνης, τη γεωλογία, την επιστήμη και τεχνική των υλικών, τη δομοστατική, την εδαφομηχανική ή άλλη επιστήμη σχετική με την προστασία των αρχαίων μνημείων και χώρων, αναπληρούμενους από πρόσωπα με τα ίδια προσόντα», με απόφαση της Υπουργού έχει διοριστεί ως ένας εκ των 7 πρόσωπο το οποίο δεν πληροί

Πρόκειται για ευθεία παραβίαση του Αρχαιολογικού Νόμου, κάτι που θίγει όχι μόνο το κύρος του Συμβουλίου αλλά σε κάθε περίπτωση και τη νομιμότητα των αποφάσεών του.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι «επισπεύδει» τις διαδικασίες για το Ελληνικό με συνεδρίαση του ΚΑΣ στις 21 Αυγούστου. Φαίνεται, ότι ήταν τέτοια η «σπουδή» να φτιαχτεί ένα νέο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απόλυτα ελεγχόμενο από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε αγνοήθηκε και ο ίδιος ο νόμος. Νόμος τον οποίο η Υπουργός κ. Λ. Μενδώνη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς ήταν γενική γραμματέας κατά το χρόνο συγγραφής και ψήφισής του.

Δηλώνουμε, ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες του ΥΠΠΟΑ δεν θα αφήσουμε να παραβιαστεί η νομιμότητα. Οποιαδήποτε παρατυπία ή αβλεψία  στη Σύνθεση των Ανώτατων Γνωμοδοτικών οργάνων πρέπει να θεραπευτεί άμεσα προκειμένου η αξιοπιστία και η νομιμότητα των εν λόγω οργάνων και των αποφάσεών τους να είναι δεδομένη.

Η νέα σύνθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου πρέπει να είναι σύμφωνη με τα προβλεπόμενα στον Ν. 3028/2002.

Να μην τροποποιηθούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, αρχαίας και νεότερης, οι αποφάσεις για το Ελληνικό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

64
σχόλια
 1. avatar Απόφαση ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ ΚΑΣ:

  Το Ελληνικό ειναι αρχαιολογικός χωρος ! Το χρησιμοποιούσε ο Περικλής για τον περίπατό του τα Σαββατοκύριακα! Ασε που εκεί είχε και κάτι χωραφάκια με ελίτσες προίκα η ... Ασπασία !

 2. avatar γιατί

  σταματάς στο 1974; μέχρι εκεί φτάνει η γνώση σου ή η μνήμη σου;

 3. avatar Χοντα ειναι

  Θα περάσει.
  Οι γραμματιζουμενοι αν υπάρχει λάθος ας διορθώσουν.

  1. avatar morfeas

   ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ & ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ). ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ! Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, ΑΥΡΙΟ ΤΙ;;

   1. avatar Κοιμήσου

    Πουλάκι μου...

    1. avatar morfeas

     Συριζαίοι τεμπελόσκυλα, αναρχοτεμπέλιδες & ανασφάλιστοι, εθισμένοι να τους ταΐζουν άλλοι με επιδόματα!

  2. avatar όμορφη εικόνα

   να βλέπω στα [...] - όπως είπε ο καμένος στην βουλή - συντροφοφασίστες να προσκυνούν έναν κούλη.

  3. avatar η χουντα περασε….

   επεσε στις λιμνες και πνιγηκε.....

 4. avatar Όλη η Αθήνα

  Έχει κτίσει πάνω στην αρχαία πόλη.
  Γκρεμιστε την ποντικουπολη που λένε το σουβλάκι καλαμάκι.

  1. avatar Nikath13

   Καλά φάε μπουγάτσα με 4 τυριά και έλα να μιλήσουμε

   1. avatar 4,5 χρόνια

    έτρωγες. Ακόμη πεινάς;

   2. avatar 5 χρονια ετρωγες μπουγατσες…..

    φαε και ενα ντολμα φωτιου.....βουτα και ενα επιδομα και κατσε καφενε.....

    1. avatar Nikath13

     Φάε εσύ Ελαφόνησο και Εύβοια και τα λέμε. Α και Σαμοθράκη

 5. avatar θορπ.

  Δόγμα Τασία : μοιράζουν πόνο όπως αρμόζει σε περιπτώσεις που δεν καταλαβαίνουν ότι έγιναν εκλογές και ο λαός έδωσε εντολές αποτελεσματικότητας σε άμεσο χρόνο τέλος η εποχή των απατεώνων συνδικαλιστών που ότι γουσταραν έκαναν .

 6. avatar Αρχαιοκαπηλία

  Οι Μητσοτάκηδες έχουν αρχαία στην κατοχή τους! Είναι λοιπόν δυνατόν να αφήσουν σοβαρούς ανθρώπους στο ΚΑΣ?

  1. avatar ο νους σου ο μερκελικος…..

   ψειρακια κατεβαζει......

  2. avatar @Αρχαιοκαπηλία

   Δεν υπάρχει λόγος να το στελεχώσουν με [...].

 7. avatar PanosGianaros

  Η Μπουλντόζα του Κούλη , , αλλάζει ερπύστριες . . . !
  Θα μας ' ' ταράξουν ' ' στην νομιμότητα.
  Το θέμα δεν είναι τα αρχαία που φαίνονται με το μάτι.
  Το θέμα είναι με τα αρχαία που θα ' ' ανακαλύπτονται ' '
  σκάβοντας θεμέλια για Καζίνο και Ουρανο-ξύστρες . . . !
  Ολοι ξέρουν πως στο Ελληνικό , για να φτιαχτεί το αεροδρόμιο
  στο παρελθόν αλλά και η Αμερικανική βάση του Ελληνικού , τα
  υπάρχοντα αρχαία . . . . ΧΩΘΗΚΑΝ ΒΑΘΙΑ . . !
  Και δεν τα βρήκαν τότε οι Συριζαίοι και οι Αριστεροί , ούτε τα
  χώσανε Συριζαίοι και Αριστεροί .
  Κυβερνούσαν κάποιοι που . . . βρωμάγανε τα χνώτα τους . . !
  Και σήμερα είναι και . . . ιδιοκτήτες μουσείων και αρχαίων . . !
  Πως λέμε . . . δεξιοκατσαπλιάδες . . !

  1. avatar μιλα ο σταλινοφασιστας μαδουρος……

   εσεις δε θετε αναπτυξη.....θετε να κοροιδευετε το λαο με ψεμα και επιδοματα......δε θετε δουλειες...ειστε ολοι σας ντολμαδες......φαγατε ψευτιες του τσιπρα και γινατε παχυδερμα ξεπουληταρια ...ηπιατε το αιμα στο λαο.....[...] κακαριζετε σαν κοτες.....

  2. avatar @PanosGianaros

   Αρχαίος είναι ο διάδρομος απογείωσης.

   1. avatar και τα κουφάρια

    των αεροπλάνων της Ολυμπιακής που φύτεψε ο υποψήφιος δήμαρχος γλυφάδας και υπάλληλος της εταιρείας ορμώμενος από την Τασκένδη.

  3. avatar @Panos

   Μυαλοπωλη Γιαναρε: Τα δικα σου χνωτα βρωμουν μεχρι την Νεα Υορκη..........
   Θυμασαι ποτε επλυνες το στομα σου τελευταια φορα????????????????

  4. avatar Τα θαμένα αρχαία θα φέρουν την ανάπτυξη;;;;;;;;

   Κολλημένα μυαλά αν μη τι άλλο...…….

 8. avatar Ανέκαθεν

  η δεξιά αντίληψη θεωρούσε το κράτος τσιφλίκι της! Και βόλεμα των "δικών μας παιδιών"! Ο αείμνηστος πατήρ το 1989 το είχε τονίσει με έμφαση στην προεκλογική του εκστρατεία!

  1. avatar κυρά τασία

   σε ποιά δημόσια υπηρεσία διόρισες την κόρη σου με μέσον;

  2. avatar φωτογραφιζεις το κομμα σου

   και γινεσαι ρεζιλι.....κουκουτσι δεν εχεις στο κεφαλακο το μπαξεβανικο????αχεριωνα κανατε τα κεφαλια σας....

  3. avatar @Ανέκαθεν

   Ο τσίπρας έκανε τα ίδια και χειρότερα.

  4. avatar σε ποιά υπηρεσία

   του δημοσίου διόρισε με μέσον η κυρά τασία την κόρη της; η καφαντάρω την δική της; κλπ κλπ.

   1. avatar Τραγάκης κλπ

    Ψάξε πόσοι μετακλητοί έχουν μονιμοποιηθεί από το '74 και μετά και ξανασχολίασε!

    1. avatar ΑΥΤOI

     δεν είχαν το αριστερό πλεονέκτημα των άσπιλων και αμόλυντων.

   2. avatar αρβανιτες κουρουπληδες καφανταρες

    σιες και τασιες ασπασιες και .....κτλ κτλ

 9. avatar αυτούς τους “συδικαλιστές”

  με την ιδεολογική ακαμψία να τους στείλετε με εκείνους της ερτ να γεμίσουν επιτύμβιες στήλες την Ελλάδα.
  Ξέρουν αυτοί να γράφουν το κλάμα τους για να εξασφαλίσουν κομματική κάλυψη.

 10. avatar spyrospeiratis

  [...] ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΟΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ -ΜΑΣΤΕΡ-ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΑ [...] ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ Η [...] ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .

  1. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

   ΕΓΥΓΑΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!

 11. avatar Einstein

  Το κόμμα της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης που θα παλευει για το Καλό όλων των Ελλήνων βάζει τα δικά παιδια .
  Η κωλοτούμπες εχουν άλλο νόημα με την δεξιά

  1. avatar εσυ δεν γεμισες […] ολο το δημοσιο…την ερτ με 3000 κομματικους????

   το ΑΠΕ...τη δικαιοσυνη?????με ασεπ κανατε τις προσληψεις?????ασεπ=συριζα....ανελ ποταμιδα.....[...]

  2. avatar εσυ συριζοαπατεωνα……

   εκανες τη δεξια....αριστερα.....

  3. avatar τόσα χρόνια

   είχατε τα δικά σας παιδιά.
   "Μια σου μία μου" λέει η παροιμία.

 12. avatar Φροιξος

  Η Χουντα της ΝΔ απλα καθε μερα που περναει θα κανει κακο στην ιδια,ο κοσμος ειδη ειναι τσιτομενος μαζι της !!!!
  οσο γρηγορα το σταματησει τοσο καλυτερα γιαυτην ....αλλιως θα παει στο κουβα με ασχημο τροπο παλι.....

  1. avatar τη δημοκρατια βαφτισες χουντα…..

   και τη δικτατορια της 5 ετιας ...δημοκρατια???σταλινοφασιστα...απο τις τουμπες τις πολλες θολωσε το μυαλο σας.....στα βαφτισια τα πατε καλα...στο ψεμα πρωτοι......κουικλη.....παπαχριστο...ζουραρι.......κοκαλη παναγοπουλε......καπιταλοεφοπλιστες ...ο τσιπρετος εξαφανιστηκε?????σε βιλες και κοτερα??ολα μυστικα????

  2. avatar αλλες αρλουμπες εχεις να πεις?????

   ολο ανοησιες και αερολογιες λετε ολα τα κομματοσκυλα συριζα και ανελ.....μπαξεβανοκαψωχες ειστε.....κοκαλοσαββιδηδες.....σκαφατοι κοτερατοι.....

  3. avatar Ο κουβάς προς το παρόν

   Προορίζεται για την χούντα των ...απλύτων Ζαίων και μάλιστα με πολύ απορρυπαντικό ... μπάς και ξεβρωμίσει το σύστημα ...

  4. avatar morfeas

   ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ''ΕΙΔΗ'' ΑΝΤΙ ΗΔΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΘ' ΟΤΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ! Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.

 13. avatar fix101

  Αυτο είναι το μητσοτακικο κράτος.Κάτι Αρκάδες γιατί σιωπούν?

  1. avatar ο αρκας σατυριζε τη κακομοιρια σας…..

   την απειρια σας την ανικανοτητα σας.....

  2. avatar το κρατος ειναι για να λυνει προβληματα….

   οχι για να δημιουργει αλλα....οπως εσεις 4 χρονια......ο διαδρομος απογειωσης ειναι αρχιολογικος????αγκιλωσεις εχετε στα μυαλα σας...θετε πεινα και ντολμα.....ξεπουληταρια

  3. avatar Ως Αρκάς

   θέλω ονόματα!

 14. avatar Ιέραξ

  Βέβαια πρώτα απ' όλα το φαγάκι μας με τα χρυσά κουτάλια. Χαραμοφάηδες αχρηστεροί.

  1. avatar #$#Ιέραξ

   Πανε Σαμοθρακη να φας με χρυσα κουταλια.....θα πατησει κανενας απο την κυβερνηση εκει?

   1. avatar στην Μάντρα

    έμαθες να μετράς μέχρι το 24. Στο Μάτι μέχρι το 102.

    1. avatar Nikath13

     102-87 πες μας τι αποτέλεσμα. Να μην ξεχνάμε τα δικά σας νούμερα

   2. avatar @#$#Ιέραξ

    Δεν θα πατήσει γιατί έδωσε λύση στο πρόβλημα.

 15. avatar επιτελους ποιος κυβερνα ?????

  η αρχιολογια??????μητσοτακη απλοποιησε τα πραγματα.......πεταξε εξω τους γραφειοκρατες της υπηρεσιας......σε χανια και ρεθυμνο ποτε θα κατασκευαστους οι γεφυρες???υπαρχει κινδυνος ατυχηματος....απο τη μιση γεφυρα περνανε λεωφορεια φορτηγα πεζοι....ενα αισχος.....καμια υπηρεσια δεν μας ενημερωνει για το λογο της καθυστερησης

 16. avatar ρεθυμνιωτης

  Όλα πλέον στην υπηρεσία των μεγαλοσχημονων « επενδυτων » ; ο κατηφορος δεν έχει σταματημό .

  1. avatar τη δικη σου καταντια δες …της 5 ετιας….ακομη κοιμασαι????

   ακμη λιβανιζεις την ανικαντητα και την αποεπενδυση????εσυ πηρες το κατηφορο....και εφτασες στο πατο.....συριζοψευτες γερμανοτσολιαδες....

  2. avatar ροζογαλαζοπρασινε …

   η γεφυρα στο σφακακι φτιαχτηκε???η κρεμεται ακομη?????για τι ξερεις?????η αρχαιολογια στη μεση.......ασφαλτο εχει...που ειδατε εσεις αρχαια?????τα χαλια σας κρεμονται στη γεφυρα...πηγαινε να τα καμαρωσεις.....

  3. avatar εσυ θες μεταναστες επενδυτες….

   να λιαζονται

  4. avatar Μπρε κοπελι

   Πες μας ,για θα σκασω,πηρες αυξηση τουλαχιστον στο τρολομεροκαματο,σου κολανε το τρολοσημο η μαζευεις μπονους για το βιογραφικο σου.
   Αν δεν εισαι ο ιδιος που δηλωσες οτι σταματας τον σχολιασμο ,πες το,εκτος κι αν εισαι βαλτος.

  5. avatar @Ρεθύμνιος

   Έχεις λαλήσει αλλά δεν το ξέρεις. Κάτσε καλά.

 17. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Μ΄αυτους παντου ξεφτιλα.....

  1. avatar μια αληθεια δεν εχετε πει….

   ολο ψεμματα........συριζανελες παναγπουλες.....εφοπλιστες μαρκελες......καπιταλογλειφτες

  2. avatar @ΠΑΛΛΑΣ

   Με εσάς ανεπανόρθωτη ζημιά.

 18. avatar βγαλτε σκασμο επιτελους……φερατε την ελλαδα 100 χρονια πισω με τις ανοησιες σας……οπου παει αρχαιολογια εργα δε γινονται……

  η κυβερνηση θα κανει κουμαντο και θα παρει αποφασεις.....πριν 6 μηνες επασαν οι γεφυρες σε ρεθυμνο και χανια...και κρεμονται ακομη...διπλα σε ξενοδοχεια και σχολεια διπλα σε εθνικο δρομο....τι φταιει??αρχαιολογια στη μεση......απολυτως τιποτα....το κρατος ο δημος η περιφερεια να παρουν αποφασεις......η κυβερνηση να αλλαξει τους νομους....

 19. avatar Xaxa222

  Εχουν τρελαθει τα Συριζοσκυλα που τους πετανε εξω και αντιδρανε στα παντα!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει