Καθησυχαστικά εμφανίζονται ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για την υπέρβαση των αντιρρήσεων που έχει διατυπώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σχετικά με τη διάταξη που προωθείται στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία δεν θα ισχύουν οι προσωρινές διαταγές που εκδίδουν τα δικαστήρια και με τις οποίες παραμένουν οι συμβασιούχοι στη θέση τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

Για το ζήτημα αυτό έγινε χθες το βράδυ τηλεφωνική συζήτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη.

Τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν επιπλέον ότι η προωθούμενη επίμαχη διάταξη αντιβαίνει με άλλη διάταξη, η οποία ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Κατά συνέπεια, τονίζουν, η διάταξη, όπως φέρεται να διατυπώνεται, δεν θα μπορέσει να εισαχθεί στη Βουλή.

Αναζητείται, σημειώνουν, η κατάλληλη διατύπωσή της, έτσι ώστε να μην υπάρχουν νομικές αντιθέσεις με ψηφισθέντα νόμο και να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και οι αποφάσεις των δικαστηρίων ισχύουν όταν ολοκληρωθεί η εκδίκασή τους.

Εξάλλου, δηλώνουν ότι δεν ευσταθεί η εκδοχή περί αντιπαράθεσης του κ. Ρουπακιώτη με τον κ. Μανιτάκη, καθώς το υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία ούτε έχει εισηγηθεί τέτοια ρύθμιση.