Κεραμέως: Το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση προκαλεί θυμηδία

Επίθεση στην αντιπολίτευση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:36
02/08/2019
Κεραμέως: Το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση προκαλεί θυμηδία
38
loading

Για «υποκρισία» και «όψιμο ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση κάνει λόγο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η αναστολή της έναρξης λειτουργίας για τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, ευνοεί τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

«Το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και θυμηδία», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης.

«Μας εγκαλεί ότι η απόφασή μας για αναστολή της έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εν όψει αναθεώρησης συνολικά του πλαισίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και δια βίου μάθησης, δήθεν ευνοεί τα ιδιωτικά ΙΕΚ. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο», σημείωσαν.

Μάλιστα, σε έντονο τόνο επεσήμαναν:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ «κόπτεται» δήθεν για το καλό της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όταν:

-οι εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ είναι απλήρωτοι για έναν ολόκληρο χρόνο,

-οι απόφοιτοι των δημοσίων ΙΕΚ έχουν, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, στερηθεί του δικαιώματός τους να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ,

-έχουν προβλέψει να λειτουργήσουν τα ΙΕΚ μόνο με πιστοποιημένους εκπαιδευτές από την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχουν μεριμνήσει για την πιστοποίηση δυσχεραίνοντας την έναρξη λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ τη νέα χρονιά,

-υποχρεώνουν τα δημόσια Κέντρα Δια Βίου Μάθησης να λειτουργήσουν μόνο με πιστοποιημένα προγράμματα, χωρίς όμως να έχουν πιστοποιηθεί τα προγράμματα αυτά, εκ νέου δυσχεραίνοντας τη λειτουργία τους τη νέα χρονιά».

Στην ανακοίνωση, επίσης, τονίζεται ότι τα διετή προγράμματα οργανώθηκαν χωρίς ουσιαστική προηγούμενη μελέτη, χωρίς καμία προετοιμασία και τεκμηρίωση και χωρίς καμία συνεργασία με στελέχη της αγοράς. «Η δε επίκληση της διεθνούς πρακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτή υποκριτική. Με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία, στις χώρες εκείνες που συνυπάρχουν φορείς αντίστοιχοι των ελληνικών ΙΕΚ και πανεπιστημίων ως πάροχοι προσόντων επιπέδου 5, δίνεται η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών για απόκτηση προσόντων ανώτερων επιπέδων, κάτι που δεν έχει προβλεφθεί για τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία παρέχουν τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης», αναφέρεται.

Μάλιστα, η υπουργός και ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσαν ότι «σε κανένα από τα 43 δημοσιευμένα διετή προγράμματα, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω ιδρύθηκαν με υπουργικές αποφάσεις 2 και 3 ημέρες πριν τις εκλογές, δεν υπήρξε διατύπωση γνώμης από το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και την Εθνική Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όταν αυτό προέβλεπε ο ίδιος ο νόμος (άρθρο 48Α του ν.4485/2017) του τέως Υπουργού Παιδείας».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας διακυβέρνησης με μελετημένες και στοχευμένες ενέργειες. Είναι γνωστό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ότι η κεντρική στρατηγική του τέως υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δημιουργήσει τετελεσμένα στον χώρο της εκπαίδευσης στη λογική των μικροπολιτικών διευθετήσεων, με τρόπο νομοθετικά αποσπασματικό και εμβαλωματικό», κατέληξαν στην ανακοίνωσή τους η κ. Κεραμέως και ο κ. Διγαλάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την αναστολή των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, αποσκοπεί στην απόσυρση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ, υλοποιώντας τη θέση για «ποιοτική εκπαίδευση για λίγους, μαζική εκπαίδευση για τους πολλούς».

Στο ίδιο μήκος κύματος, μίλησε και η τέως υφυπουργός και νυν αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, στην αρμοδιότητα της οποίας ήταν τα διετή προγράμματα. Η κ. Τζούφη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» επεσήμανε πως το ενδιαφέρον της ΝΔ για την επαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση είναι προσχηματικό και έκανε λόγο για «κατεδαφιστική λογική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

38
σχόλια
 1. avatar .jim

  πως ειναι ετσι......(...) μπλιχ!!!!! (...)

 2. avatar Πλιατσικολογος αναρχικός

  Γέλιο έχουν τα συριζοτρολλς.

  1. avatar Πλιατσικολογος αναρχικός

   τα τρολλ του γκαντεμη ειστε για φτυσιμο......

 3. avatar Douskas John

  Γκολουμ αφιερωμένα σε εσενα και την κυβέρνηση σου
  Σε κανα μήνα, ο λαός θα έχει καταλάβει πλήρως ότι εξέλεξε πρωθυπουργό έναν [...] που νομίζει ότι ο Έλληνας δε φοράει κράνος λόγω ΦΠΑ. Και που διοργανώνει, από τώρα, φιέστες "Ελλάδα 2021", ενώ πριν πέντε μήνες μας έλεγε για "τέταρτο μνημόνιο"
  ·

  Άμα δεν πληρώσεις 1 ευρώ, γίνεσαι απόβρασμα της κοινωνίας.
  Άμα δεν πληρώσεις 280 εκατ. ευρώ, γίνεσαι αυτοδύναμη κυβέρνηση.
  #ΝΔ_ξεφτιλες

  Επειδή εμπλέκεται στο Ελληνικό και το ΤΑΙΠΕΔ,ο Λάτσης εκτός από τον αρμόδιο υφυπουργό διόρισε και την Λ. Τσιτσογιαννοπούλου ( στέλεχος του ομίλου του και αυτή )ως νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.Τώρα μένει να του δανείσουμε για να ξεκινήσει την επένδυση!
  #κυβερνηση_τσιρκο
  #νδ_ξεφτίλες

  106 φοιτητές της ΔΑΠ ΝΔΦΚ της ΝΔ τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από την εξεταστική περίοδο γιατι παρέδωσαν την ιδια εργασια! Φανταζομαι τωρα με την κατάργηση του ασυλου θα τους συλλάμβανει αμέσως η αστυνομία γιατι πουλούν παρανομα ακαδημαικες εργασίες... #ΝΔ_ξεφτιλες #ασυλο

 4. avatar Πωλούνται πάσης φύσεως αριστερά υλικά από 5ο χέρι σε τιμή ευκαιρίας

  Ξυλώστε όλες τις αηδίες του συριζα.
  Καιρός πια να μπει μια τάξη.
  Ποτέ ξανά αχρηστερά!

  1. avatar Πωλούνται πάσης φύσεως αριστερά υλικά από 5ο χέρι σε τιμή ευκαιρίας

   κοπρο σπορε εξω απο την Ελλαδα μας....

 5. avatar Κυρια Κεραμεως

  Επειδη μιλατε για επαγγελματικη καταρτιση αυτο και μονο προκαλει θυμηδια.Το Πασοκ και η συγκυβερνηση Πασοκ και Νεας Δημοκρατιας ποτε δεν εφαρμοσε νομο ψηφισμενο το 2008 περι διετους υποχρεωτικης εκπαιδευσης προσωπικου παροχης υπηρεσιων ασφαλειας πριν απο τις εξετασεις πιστοποιησης του ΕΟΠΠΕΠ.Αυτο που εκαναν ηταν να δωσουν τη δυνατοτητα να γινονται ταχυρρυθμα σεμιναρια διαρκειας 100 ωρων επι πληρωμη βεβαια και μετα να δινουν εξετασεις πιστοποιησης ΕΟΠΠΕΠ ολοι οσοι ηθελαν να παρουν αδεια ασκησης επαγγελματος προσωπικου παροχης υπηρεσιων ασφαλειας.

  1. avatar Θυμηδια

   Μια υποπερίπτωση αναφέρεις και έχεις την απαίτηση να είναι σε πρώτη προτεραιότητα μιας κυβέρνησης τριών εβδομάδων επειδή σε αφορά προσωπικά. Από μόνο του προκαλεί θυμηδία.

   1. avatar Υποπεριπτωση που αφορα

    100000 εργαζομενους στο κλαδο παροχης υπηρεσιων ασφαλειας δεν ειναι υποπεριπτωση.Και οσον αφορα τη καταργηση των προγραμματων επαγγελματικης καταρτισης στα Πανεπιστημια οδηγει ολους αυτους που ειχαν εκδηλωσει ενδιαφερον στα Ιδιωτικα ΙΕΚ.Επισης οσον αφορα την πιστοποιηση οσων θα αναλαμβαναν την επαγγελματικη καταρτιση στα Δημοσια ΙΕΚ υπαρχουν ηδη απο το 2016 πιστοποιημενοι εκπαιδευτες οι οποιοι εχουν παρει πιστοποιηση μετα απο εξετασεις στον ΕΟΠΠΕΠ.

   2. avatar Δηλαδη για σενα

    Ειναι υποπεριπτωση ενας κλαδος στον οποιο απασχολουνται στην Ελλαδα πανω απο 100000 εργαζομενοι.Και μαλιστα ειναι κλαδος που με βαση δηλωσεις που εχει κανει ο κυριος Κοντολεων πρωην γενικος διευθυντης της G4S και νυν διοικητης της ΕΥΠ το μεγαλυτερο προβλημα του ειναι η μη σωστη εκπαιδευση των εργαζομενων.Ως συνηθως πετας τη μπαλα στην εξεδρα χωρις να σχολιαζεις οτι ο Νομος ψηφισμενος απο το 2008 δεν εφαρμοστηκε επι 7 ολοκληρα χρονια με συνεπεια πολλοι απο τους εργαζομενους που ασχολουνται με τη παροχη υπηρεσιων ασφαλειας να μην εχουν παρει την εκπαιδευση που χρειαζεται για τη σωστη τελεση των καθηκοντων τους.Διαβαζοντας επακριβως τις δηλωσεις της κυριας Κεραμεως καταλαβαινω οτι πισω απο αυτες κρυβονται καταργησεις θεσεων καθηγητων σε Πανεπιστημια και Δημοσια ΙΕΚ ετσι ωστε καποιος για επαγγελματικη καταρτιση να πρεπει υποχρεωτικα να πηγαινει σε ιδιωτικα ΙΕΚ.Επισης οσον αφορα την αναφορα της κυριας Κεραμεως περι πιστοποιημενων εκπαιδευτων στα ΙΕΚ και οτι δεν υπαρχει μεριμνα για τη πιστοποιηση τους αυτο ειναι ψευδεστατο γιατι πιστοποιημενοι εκπαιδευτες υπαρχουν χιλιαδες απο το 2015 και εχουν παρει τη πιστοποιηση τους κατοπιν εξετασεων πιστοποιησης του ΕΟΠΠΕΠ.

 6. avatar φξφξγκγ

  Δεν γυρνάς σπίτι σου γιατι θα προκαλέσεις θύματα πολλα;;

 7. avatar Tes

  Πολλές δηλώσεις και έργο μηδέν κυρία μου! Μάλλον σας ειναι αδιάφορη η δημόσια εκπαίδευση !

  1. avatar Εδώ γελαμε

   Τρεις εβδομάδες κυβέρνηση και έβγαλες το συμπέρασμα ότι έργο μηδέν; Προβάλλεις αυτό που θα επιθυμούσες. Τελικά μόνο θυμηδία προκαλείτε οι Συριζαιοι στην πανωλεθρία που έχετε πάθει... Ενώ ο Γαβρογλου μετά από τέσσερα χρόνια βαθιας σκέψης (ας ξεχάσουμε τον Φίλη που το μόνο του έργο ήταν ότι αποφάνθηκε πως δεν υφίσταται γενοκτονία των Ποντίων και αφαίρεσε την ύλη από το βιβλίο Ιστορίας της Γ Λυκείου) κατέληξε σε πράσινες και κόκκινες σχολές. Γελάει η ανθρωπότητα.

   1. avatar Εδώ γελαμε

    αντε βρε χουντοφασιστακι που κανεις και παρατηρησεις για να υπερασπιστεις το (...) του Κουλανθρωπου

 8. avatar Αντε καλά

  Κοβει εκπαίδευση και το παιζει και προστάτης των παιδιών.
  Τα παιδιά που ειχαν προγραμματίσει να σπουδάσουν στα προγράμματα που κόβει η Λουκά της ΝΔ που θα πανε;
  Στα ιδιωτικά ΙΕΚ που τοσο προωθεί ανέκαθεν η ΝΔ του Μιζοτακη.

 9. avatar Βοήθεια!

  Πώς είναι έτσι αυτή... Σαν δυσκοίλιο σκιάχτρο!

  1. avatar Σοβαρό κριτήριο εχεις

   Διάβασε το βιογραφικό της και άσε τις αηδιες. Φαντάζομαι εσύ είσαι κούκλος.

   1. avatar Σοβαρό κριτήριο εχεις

    τι εγινε φασιστακι τωρα να βλεπουμε το βιογραφικο οχι την εμφανιζει......:::αντε να χαθεις (...).......και εσυ και ομοιοι σου

 10. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Ψηφίστε τους να πληρώνουμε δούνια και γκερεκου

  1. avatar Το ωραίο…..

   το τιμημένο πάντα πληρωνόταν ούτως η άλλως. Ε όχι να πληρώνω την Κυρά ΤΑΣΙΑ η τη .....ΘΕΑΝΩ η την ...[...]...να δεις πώς τη λέγανε.......η τη Βλαχοβασίλη....δεν είμαι και ανωμαλοαριστεροφασίστας........λέμε.....

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Εσύ είσαι δηλαδή ιδεολόγος [...]. Αυτό που λέμε με περικεφαλαια

  2. avatar Δημοκρατια

   Δημοκρατία έχουμε, δυστυχώς για σένα. Τριακόσιους βουλευτές έχουμε. Ο ελληνικός λαός είναι ελεύθερος να επιλέξει.

 11. avatar μπουγατσακι ατομικο

  με με κοιτας καταματα
  σε βλεπω και φοβαμαι
  σηκωνεις μαυρο συννεφο
  και στεγες ξεκολλανε
  Ειν η παραγκα μου φτωχη
  πλιθινο κεραμιδι
  και να σηκωσει δε βαστά
  της μπιλντενμπεργκ το...... φρύδι
  Κοιτα αλλου και πράξετα
  τα λιγα που σου μενουν
  και θα τα παρουν ανεμοι
  που κεραμιδια παιρνουν.
  Εσυ μαζι με τον πλασιε
  του φλατση καμαριέρα
  [...] την υποταγη
  τη κανατε καριέρα

  1. avatar απορία μπουγατσας

   για κατσε ρε συ μπηστ πως την εχεις δει δηλαδη;;
   το κοιμητηρι του χατζηνικου με τις καμπουρες ραφτρες και τις μαρκογλειφτρες πας να γινεις
   πως να εκφραστω αμα βλεπω τη κεραμίδα;;
   δηλαδη ο μακαριστος κωνσταντινος τσατσος που διετελεσε προεδρος της δημοκρατιας θαπρεπε ναλαξει επωνυμο;; τι μου κοβεις το τσατσος;; στου μακαριστου την υποταγη αναφερομουν
   να τον λεγαν πως τον τσατσο;;
   κεραμιδά;;
   αμαν πια
   ενα προεδρο τσατσο ειχαμε και τον εφαγε η ληθη

  2. avatar Ματίνα

   Μπράβο στον στιχουργό μας!

   1. avatar μπουγατσακι με κεραμιδα

    ειχες τσαντηλες χτες
    αθελά μου σε τσαντισα, δε καταλαβα γιατι, δικο μου ειναι το οικοπεδο ας φυτρωσουν και #έρατα, θα τα πουλησω τσουγκρανες.
    ο κολλητος σου δε σε τσαντιζε ;;μονο σοροπιαζατε;
    τες πα, επειδη ταχα μου ξεχωριζεις τι και ποιανου
    ΑΥΤΟ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ;
    καλο ΣΚ ,δε θα σου πω την απαντηση , τα σλανγκ των αρχαιων δε τα καταλαβα , νομιζα οτι μιλαγες για χαρακτηρες σιριαλ

    1. avatar Ματίνα

     Μα προκύπτει ξεκάθαρα νομίζω. Δεν είπα "μπράβο σου τακουλίνι μου", έγραψα "μπράβο στο στιχουργό μας", που παρεμπιπτόντως, μιας και ρωτάς, ναι με θύμωνε πολύ. Για την ακρίβεια πύραυλο με έκανε και η αιτία τις περισσότερες φορές δεν ήταν τα σερμπετια. Με εσένα όμως δεν θύμωσα, φρικαρα με αυτά που είπες. Βέβαια και αυτός έλεγε κάτι τέτοια, αλλά ποτέ δεν πήρα σοβαρά τα λεγόμενά του, νόμιζα πως μου έκανε πλάκα. Τώρα που σε γνώρισα, αρχίζω να αναθεωρω, ίσως και να τα εννοούσε. Το καλό που σού θέλω τακουλίνι να μη μου τον διαφθείρεις και από κύκνο, κάνεις το πτηνό μου, γυπαετό σαν και εσένα, γιατί σε ' αυτή την περίπτωση όχι μόνο θα σου θυμώσω, θα σας μαδησω και τους δύο. Και εν συνεχεία συτόν θα τον κάνω σούπα και εσένα, πέτρα του σκανδάλου, θα σε φάω ζωντανό. Καλή αυριανή, όταν βγάλεις την καιτουλα από την καραντίνα, δωσ'της πολλά φιλιά, ως τότε τσιμπά ένα συμπεθερίστικο:-*

    2. avatar Ματίνα

     Καλημέρα,τακουλινι μου. Σου απάντησα, μα μάντεψε τί έγινε και πάλι, άφαντο το σχόλιό μου. Δύο εξαφανίστηκαν χθες, που έγραψα τις πρώτες πρωινές ώρες. Το δικό σου και ένα άλλο που είχα γράψει πιο νωρίς. Με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση και με έχει προβληματίσει. Όπως ξέρεις, δεν προκαλώ, δεν επιτίθεμαι φραστικά σε όποιον διατηρεί διαφορετική άποψη, τα γαλλικά μου είναι προσεγμένα και καμουφλαρισμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε τις περισσότερες φορές δεν γίνονται από όλους αντιληπτά (περνούν αερατα έως και τα πολύ βαριά και κόβεται το τίποτα), είμαι ευγενική, ο,τι και να ακούσω δεν το παίρνω προσωπικά, απαντώ κατά περίπτωση αναλόγως κρατώντας την ψυχραιμία μου και το επίπεδο μου συνήθως κάνοντας χιούμορ, σπανίως συμμετέχω στο σχολιασμό πολιτικών θεμάτων που γίνεται το σώσε. Τι συμβαίνει και για ποιο λόγο γίνεται αυτό, πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω. Θα δείξω μία κατανόηση, μιας και λόγω θέρους, το προσωπικό που ασχολείται με το αν τα σχόλια πληρούν τους κανόνες ένδεχεται να είναι το μισό λόγω αδειών, αλλά από εκεί και έπειτα ουδέν. Είναι βαρετό να επανέρχεσαι ξανά και ξανά. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε, άλλη δεν έχουμε ή μήπως μας περισσεύει ο χρόνος; Καλό Σ/Κ, αν το βρω, θα στο ξαναστείλω.

    3. avatar Ματίνα

     Μα προκύπτει ξεκάθαρα νομίζω. Δεν είπα "μπράβο σου τακουλίνι μου", έγραψα "μπράβο στο στιχουργό μας", που παρεμπιπτόντως, μιας και ρωτάς, ναι με θύμωνε πολύ. Για την ακρίβεια πύραυλο με έκανε και η αιτία τις περισσότερες φορές ήταν τα σερμπετια. Με εσένα όμως δεν θύμωσα, φρικαρα με αυτά που είπες. Βέβαια και αυτός έλεγε κάτι τέτοια, αλλά ποτέ δεν πήρα σοβαρά τα λεγόμενά του, νόμιζα πως μου έκανε πλάκα. Τώρα που σε γνώρισα, αρχίζω να αναθεωρω, ίσως και να τα εννοούσε. Το καλό που σού θέλω τακουλίνι να μη μου τον διαφθείρεις και από κύκνο, μκάνεις το πτηνό μου, γυπαετό σαν και εσένα, γιατί σε ' αυτή την περίπτωση όχι μόνο θα σου θυμώσω, θα σας μαδησω και τους δύο. Και εν συνεχεία συτόν θα τον κάνω σούπα και εσένα, πέτρα του σκανδάλου, θα σε φάω ζωντανό. Καλή αυριανή, όταν βγάλεις την καιτουλα από την καραντίνα, δωσ'της πολλά φιλιά, ως τότε τσιμπά ένα συμπεθερίστικο:-*

     1. avatar μπουγατσακι της ωρας

      μα η καιτουλα ειναι στο φορτε της σπορας ,μου σπερνει το οικοπεδο τσουγκρανες
      ξεκαραντινωμα μετα τις 15 σεπτ ,αμα δε μου κοψει τη συμβαση.
      σε εξεπληξα που δεν κανω το σεκιουριτι στο πουγκι της κασσιόπης;με ποιο δικαιωμα;;
      γυπαετος ο Λακης;;
      θαγραφα τωρα κατι, αλλα βαρδια ειναι το ναζιστρονι το κορακοκλαψ, δε μου περνάει τιποτα.

     2. avatar Ματίνα

      (◍•ᴗ•◍)❤

 12. avatar τσιριμπομ

  χα χα, ποναει κεφαλι, κοβουμε κεφαλι!! Αλλοι και τουτοι!!

 13. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Όπως έγραψε και ο ντουσκας

  23 ημέρες ΝΔ :
  ✓ 2.862 προσλήψεις μετακλητών, χωρίς ΑΣΕΠ
  ✓472 μετακλητοί στον Μητσοτάκη
  ✓1.500 ειδικοί φρουροί χωρίς πανελλήνιες!
  Εσύ ψυκτικέ από το Περιστέρι συνέχιζε να δουλεύεις 10ωρο με αμοιβή 4ωρου και οσονούπω 7ημερο
  Ζήτω η αξιοκρατία -
  Ζήτω η ΝΕΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

  1. avatar Douskas John

   Δεν εχουν καταλαβει ακόμη τι ψήφισαν . Μεχρι τον Δεκέμβριο θα εχουν εξαφανιστεί και τα γνωστά τρολ του ΝΔ - ΝΒ .

  2. avatar μπουγατσα

   1.ξεχασες τη μακεδονικη γαργαρα
   2.τη μπισνα του φλατση .....ειπαμε ολες τις αντιπαροχες στο βοθριοπέδιο τις εκανε ο εθναρχης μετα σταματησαν... το βασικο ειναι να φτιαχτει μια κουρτινα μπετον να μη μας πουντιαζει η αυρα
   3.τη καθημερινη απαξιωση της δεη για να της κανουν ενεργητικη ευθανασια
   κλπ μεταξυ αλλων πολλων

   1. avatar Douskas John

    Η Άντζελα Γκερέκου στον ΕΟΤ, ο Χρυσοχοϊδης στο Δημόσιας Τάξης, η Αγγελοπούλου σε οργανωτική επιτροπή, αυτό δεν είναι αυτοδυναμία της ΝΔ, επαναφορά στο 2000 είναι.

    1. avatar μπουγατσακι της ωρας

     υπομονη
     κυοφορειται το κουλης εκπληξη
     θα 'χεις τη χαρα να το δεις μεταξυ οκτ 2019- απριλη 2020
     κατι σα κιντερ εκπληξη....
     τοιμασε κρανος αρβυλες γυλιό power bank.....
     θα βρεθουμε στα μετοπισθεν του μαυραγοριτη συντροφε... με τα (...) στο χερι, back to the future ,καποια πραματα δεν εγιναν σωστα τοτε
     θα γινουν τωρα

 14. avatar Capital

  Αυτο που προκαλει θυμηδια χουτικο τσοκαρο εισαι ΕΣΥ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει