ΣΥΡΙΖΑ για το επιτελικό κράτος: Ο δεκάλογος της αντιμεταρρύθμισης

Πυρά στην κυβέρνηση από Σπίρτζη, Γεροβασίλη και Ξενογιαννακοπούλου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:28
30/07/2019
ΣΥΡΙΖΑ για το επιτελικό κράτος: Ο δεκάλογος της αντιμεταρρύθμισης
5
loading

Το νομοσχέδιο είναι ο δεκάλογος της αντιμεταρρύθμισης, δήλωσε, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με το σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι, με τις προωθούμενες διατάξεις, επέρχεται:

- κατάργηση του μητρώου επιτελικών στελεχών

- κατάργηση διοικητικών και τομεακών γραμματέων

- κατάργηση πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων

- κατάργηση παρατηρητηρίου για τη δημόσια διοίκηση

- άμβλυνση των ασυμβιβάστων υπουργών-υφυπουργών

- άμβλυνση τυπικών προσόντων μετακλητών

- αύξηση κόστους μετακλητών, κατάργηση ΕΣΚΑΕΝ-ΚΕΝΕ-πρόσφατου νόμου για κωδικοποίηση

- κατάργηση Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης-Ελεγκτικών Σωμάτων

- υποβάθμιση ΣΕΠΕ/ΣΔΟΕ.

«H κυβέρνηση υιοθετεί στην πραγματικότητα μεγάλο μέρος από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες συκοφάντησε με τόσο έντονο τρόπο κατά τη διάρκεια της αντιπολιτευτικής της θητείας», ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε και υλοποίησε ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δημόσια διοίκηση, με ψηφιακά οργανογράμματα, περιγράμματα θέσης, ψηφιακές υπογραφές και ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο καταργούμενο μητρώο επιτελικών στελεχών, την κινητικότητα, το σύστημα επιλογής προϊσταμένων και τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική και λαϊκίστικη τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα των μετακλητών.

«Ο υπουργός έχει λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής, είναι υπόλογος στον λαό και στη Βουλή και πρέπει να έχει την ευθύνη και για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και συνολικά για το υπουργείο», παρατήρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννοκοπούλου για τον ρόλο και τον έλεγχο των υπουργών από την προεδρία. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση, ιδίως για το ζήτημα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, να μην αξιοποιήσει μεταβατικές διατάξεις, για να μην υπάρχουν σκιές ότι υπάρχουν σκοπιμότητες με στόχο να μπουν στο συρτάρι συγκεκριμένες υποθέσεις που βρίσκονται υπό έλεγχο σήμερα. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι δεν μπορεί να προβλέπονται ιδιώτες προϊστάμενοι σε μια τέτοια Αρχή, διότι θα έχει προανακριτικά καθήκοντα σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και ελέγχου ιδιωτικών συμφερόντων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μα πως μπορούν …

  Να αντιπαρατίθενται , με το σούπερ οργανωμένο κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Που επεκτεινόταν και επεκτεινόταν και επεκτεινόταν και είχαν σχέδιο για ...περαιτέρω ... επέκταση και ξανά προσλήψεις αχρήστων και υπερφορολόγηση των μουλαριών για να τα βγάλουν πέρα ..με μελλοντικές επεκτάσεις κσι δώστου όλοι στο Δημόσιο και η ανάπτυξη ... που ειναι βρε παιδιά ; Στο διάστημα του Παπά ... Την έβλεπε όμως ο Τζανακόπουλος ...Και όλοι αυτοί που κάνουν σκληρή αντιπολίτευση τώρα και με φρασεολογία Τρούμπας από τα τρολ τους παντού πριν 20 μέρες ... κυβερνούσαν ! Ρε ! δεν μας παρατάτε !

 2. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ¨προσωπατα\".........
  ΟΥΣΤ....................................

 3. avatar Το παλαιό ΠΑΣΟΚ!!!!

  Είναι εδώ ενωμένο ....αλλά αδύνατο !!!

 4. avatar ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ

  ας γίνει μια απογραφή του χρόνου να δούμε πόσους μετακλητούς θα έχετε!

 5. avatar φροιξος

  αναμένουμε τιςαμοιβεςτων επιτελικων γραμματέων, θα έχουν το πλαφον των προηγούμενων γενικών γραμματέων? Ή θα δοσουν τροφη στον αρκα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει