Μείωση προσωπικού μέσα από ένα μείγμα λύσεων προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα υπάρξει μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, η οποία θα ξεκινήσει από τους επίορκους και θα συνεχιστεί με συνταξιοδοτήσεις, εθελούσιες εξόδους, αξιολογήσεις και δικαστικές αποφάσεις. Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξουν και ειδικά κίνητρα για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Επίσης θα υπάρξουν αξιολογήσεις φορέων του Δημοσίου και ανάλογα με τα αποτελέσματα, μπορεί να ακολουθήσουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. «Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε διαπραγμάτευση με την τρόικα για όλα τα θέματα. Πρέπει να κλείσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα, αιχμή των οποίων είναι η Δημόσια Διοίκηση. Σήμερα διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο που ελπίζουμε να γίνει αποδεκτό από την τρόικα μέχρι το βράδυ της Κυριακής. […] Είναι ένα πλαίσιο λογικό και δίκαιο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες για την αναμόρφωση του Δημοσίου και τη μείωση του προσωπικού θα γίνουν «νομίμως και βάσει των διατάξεων του Συντάγματος».

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους αριθμούς υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν, αν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013.