Η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Την εισήγηση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:11
17/07/2019
Η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος
loading

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση εισηγείται για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος τον βουλευτή Ροδόπης και Επίκουρο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο κ. Στυλιανίδης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και συμμετείχε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος το 2001, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βουλής.

Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Ευρωπαϊκή Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης το 2003, που είχε σαν στόχο τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε:

«Είναι εξαιρετική τιμή για μένα η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω επικεφαλής της Επιτροπής Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος. Τον ευχαριστώ θερμά διότι μου δίνει την δυνατότητα συνδυάζοντας την επιστημονική μου γνώση με την πολιτική μου εμπειρία να συμβάλω στη θεσμική αναμόρφωση της πατρίδας μου δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το ξεκίνημα μίας νέας εποχής».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει