Νέα επίθεση σε κυβέρνηση και τρόικα εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, κατηγορώντας όλες τις πλευρές ότι «συγκάλυπταν σημαντικές εξελίξεις» για την συμφωνία, ενώ χαρακτηρίζουν τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ως «δημιούργημα του Σημίτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Σήμερα προκύπτει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είχε λάβει από την αρχή του 2013 ειδοποίηση από την Τρόικα ότι είναι κατά της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank και επιβεβαιώνεται επίσης το γεγονός ότι και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ήταν από καιρό ενημερωμένος, κάτι το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαμε καταγγείλει και δημοσίως μετά τη συνάντηση του προέδρου μας Πάνου Καμμένου με το Γιάννη Στουρνάρα στις 27 Μαρτίου.

Παρ’ όλα αυτά, συγκυβέρνηση και Τρόικα συγκάλυπταν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση της συγχώνευσης, τις οποίες είχαν ήδη δρομολογημένες όπως αποδεικνύεται, με μοναδικό σκοπό να παίξουν παιχνίδια χειραγώγησης των μετοχών, όπως βλέπουμε τώρα με τα απότομα σκαμπανεβάσματα Εθνικής και Eurobank στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, όπου κάποιοι αγοράζουν στο limit down και στη συνέχεια, αυθημερόν διπλασιάζουν τα λεφτά τους.

Μετά την εμφάνιση Στουρνάρα, πολιτικού δημιουργήματος του Σημίτη, στο τιμόνι της Οικονομίας μας κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στην ελληνική κεφαλαιαγορά και ειδικά στον ευαίσθητο-ειδικά αυτή την εποχή χώρο-των τραπεζών τα γνωστά παιχνίδια αθέμιτης κερδοσκοπίας από τα οποία καταστράφηκαν εκατομμύρια Έλληνες λίγο πριν τις εκλογές του 2000 και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, αμέσως μετά από αυτές.

Προειδοποιούμε όλους τους εμπλεκόμενους ότι τα πάρτυ που κάποτε ήξεραν, τώρα τελειώνουν και ότι η σπάθη της κάθαρσης, της απονομής ευθυνών και της παραδειγματικής τιμωρίας όσων πλουτίζουν παράνομα σε βάρος της Πατρίδας, της Οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, πρόκειται σύντομα να πέσει βαριά. Και πάνω σε πολλά κεφάλια».