Ματέο Ρέντσι στο συνέδριο του Economist: Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται ένα νέο όραμα

«Πρέπει να χτίσουμε μία Ευρώπη ειρήνης και ευημερίας»


ΚΟΣΜΟΣ
13:17
16/07/2019
Ματέο Ρέντσι στο συνέδριο του Economist: Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται ένα νέο όραμα
loading

Η Ευρώπη χρειάζεται αξίες και όχι γραφειοκρατία, τόνισε μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Ο κ. Ρέντσι ξεκινώντας την ομιλία του αναφερόμενος στο φαινόμενο των λαϊκιστών στην Ευρώπη αλλά και το μέλλον αυτής καθ΄αυτής της Ευρώπης εκφράζοντας την ανησυχία.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών πολλοί έλεγαν ότι οι Ευρωπαίοι επειδή είναι θυμωμένοι θα κερδίσουν οι λαϊκιστές. Δεν νίκησαν. Αν κανείς προσθέσει τις δυνάμεις του Σαλβίνι και της Λεπέν στην Ευρωβουλή είναι λιγότερο του 10%.

Δεν ανησυχούμε για αυτό αλλά ανησυχώ για το μέλλον της Ευρώπης. Διότι η Ευρώπη συναντά προκλήσεις. Πρέπει να χτίσουμε μία Ευρώπη ειρήνης και ευημερίας. Αν "κόψουμε" το όραμα κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε τα πάντα» τόνισε.

Ο Ματέο Ρέντσι επανέλαβε πολλές φορές στην ομιλία του ότι η Ευρώπη διάγει μία περίοδο προκλήσεων ενώ επεσήμανε ότι «υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για την Ευρώπη αλλά πρέπει να πιστέψει στο μέλλον».

Αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση ο κ. Ρέντσι τόνισε: «εάν δεν δράσουμε τώρα για τη μεταναστευτική κρίση τότε αυτή θα διαρκέσει πολλά χρόνια». Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του επανέλαβε ότι «η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται ένα νέο όραμα» και εξέφρασε τις ανησυχίες του για την Ευρώπη λέγοντας ότι συζητά «τα μικρά» και εάν δεν αλλάξει, θα ηττηθεί.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε: «Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η έλλειψη οράματος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει